Tuulilasi

VW kieltää rikkoneensa EU:n kuluttajansuojalakeja

VW kieltää rikkoneensa EU:n kuluttajansuojalakeja
VW on kieltänyt väitteet siitä, että se olisi rikkonut EU:n kuluttajansuojalakeja päästöskandaalin yhteydessä. Saksalaisfirma ei näe syitä, miksi sen pitäisi korvata rahallisesti autonomistajille.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.9.2016

Aikaisemmin tällä viikolla EU:n komission Vera Jourova kertoi, että VW:ia epäillään useista kuluttajansuojarikkeistä ympäri EU:n aluetta. Useat EU:n virkamiehet ovat vaatineet VW:lta myös samanlaisia korvauksia Euroopassa kuin Yhdysvalloissa päästöskandaaliin liittyen.

Reutersin käsiinsä saaman kirjeen mukaan, jonka VW on lähettänyt EU-komissaari Vera Jourovalle, VW on jo löytänyt korjauksen 50 prosenttiin päästömanipulointiautoista. Tämän takia VW ei näe tarvetta ylimääräiselle kompensaatiolle. VW ei myöskään usko rikkoneensa Jourovan esittämiä kuluttajansuojalakeja.

Reutersin mukaan VW kertoi myös tekevänsä päästöskandaaliautojen korjaukset täysin omalla rahalla, veloittamatta siitä ketään muuta. Noin 11 miljoonasta päästöskandaaliautosta 8,5 miljoonaa sijaitsee Euroopassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

1 kommentti