Tuulilasi

VW Golf floppasi ADAC:n uudenlaisessa törmäystestissä – Honda Civic parasVW Golf floppasi ADAC:n uudenlaisessa törmäystestissä – Honda Civic paras

Saksan autoliitto ADAC on kehittänyt uudenlaisen etutörmäystestin, jossa simuloidaan esimerkiksi törmäystä puuhun tai nokkakolaria. Tulokset ovat yllättäviä.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Youtube

ADAC halusi luoda uudenlaisen etutörmäystestin, joka kattaa sellaiset skenaariot, joita Euro NCAP:n törmäystesti ei ota huomioon. Näitä ovat esimerkiksi törmäykset keula edellä puuhun tai vastaan tulevaan autoon.

ADAC testasi Honda Civiciä, Renault Meganea ja VW Golfia. Ainoana ”hyvän” arvosanan testissä sai Civic, joka suojasi matkustajiaan parhaiten. Renault Megane sai arvosanaksi ”riittävän” ja huonoimman tuloksen sai VW Golf, jolle annettiin ”välttävä”.

ADAC:n mukaan Golfissa keulaonnettomuus saattaisi aiheuttaa matkustajalleen joko vakavan loukkaantumisen tai kuoleman. Törmäyksessä keulan rypistysalueessa on selkeitä aukkoja, joiden takia matkustajien loukkaantumisriski kasvaa. Liiton mukaan jo pienillä rakenteellisilla korjauksilla Golfista saataisiin turvallisempi.

Euro NCAP:n törmäystestissä auto törmäytetään 64 km/h nopeudella kiinteään kohteeseen. ADAC:n testissä auto liikkuu 50 km/h, mutta sen vastaan tulee samalla nopeudella liikkuva törmäysvaunu. Vaunu ja auto törmäytetään toisiinsa niin, että osuma on puolittainen.

ADAC haluaisi liittää uuden törmäystestin osaksi Euro NCAP:n testiprosesseja.

Katso alta havainnollistava video ADAC:n törmäystestistä (saksaksi):

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.2.2016