Tuulilasi

VW asettanut tulevalle sähköautolleen kovat tavoitteet – edullisempi kuin vastaava polttomoottoriautoVW asettanut tulevalle sähköautolleen kovat tavoitteet – edullisempi kuin vastaava polttomoottoriauto

VW tulee esittelemään oman täyssähköautonsa prototyypin Pariisin autonäyttelyssä syyskuun lopussa, kertoo VW-pomo Herbert Diess.
Teksti Max Lange
Kuvat VW

Vaikka täyssähköauton prototyyppi esitellään jo nyt, on auto tuotantovalmis Diessin mukaan vasta joskus vuoden 2018 loppupuoliskolla tai vuoden 2019 alkupuolella. Auton ulkomitat ovat Golfin luokkaa, mutta sisätilojen pitäisi olla verrattavissa Passattiin, Diess lupailee.

Autocarin mukaan VW Groupin toimitusjohtaja Matthias Müller on antanut toimeksiannon yrityksen johtaville insinööreille kehittää täyssähköauto, joka on yhtä ikoninen kuin Golf, tarjoaa 500 km toimintamatkaa, latautuu täyteen 15 minuutissa ja maksaa vähemmän kuin tavallinen polttomoottoriauto.

Autocar kertoo, että tämä hurjalta kuulostava sähköautoprojekti on VW:n brändijohtaja Herbert Diessin salainen projekti. Diess työskenteli aiemmin BMW:llä, jossa hänen alaisuudessaan syntyivät BMW i3 sekä i8.

Ennen kaikkea VW aikoo ladata tulevaan täyssähköautoonsa koko yrityksen parhaan osaamisen. Tavoitteena on luoda koko alaa määrittävä digitaalinen ja päästötön Volkswagen. Uusi auto perustuisi aiempiin tietoihin nojaten uuteen pelkästään sähköautoja varten suunniteltuun MEB-pohjalevyyn.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 25.8.2016