Vuokra-autojen kysyntä on huipussaan, mikä näkyy myös hinnoissa – toimi näin
Autot ja liikenne
Vuokra-autojen kysyntä on huipussaan, mikä näkyy myös hinnoissa – toimi näin
Kotimaan matkailun kasvu on samalla nostanut vuokrahintoja.
Teksti

Kuvat

Julkaistu 22.6.2021
Apu

Vuokra-autojen kysyntä on kasvanut Suomessa lähes 50 prosenttia muutamien viikkojen aikana. Samalla vuokrahinnat ovat yli 40 prosenttia korkeammat kuin kaksi vuotta sitten.

Vilkkaan kysynnän vuoksi vuokra-auto kannattaa varata ajoissa ja varmistaa, että varauksen mahdollinen peruminen ei aiheuta lisäkustannuksia.

Auton vuokraaminen päiväksi maksaa Suomessa kesällä keskimäärin 57 euroa. Viikon vuokra on noin 420 euroa. Vuokra-autot esimerkiksi Ranskassa ovat lähes saman hintaisia kuin Suomessa.

Vilkkaan kysynnän vuoksi vuokra-auto kannattaa varata ajoissa ja varmistaa, että varauksen mahdollinen peruminen ei aiheuta lisäkustannuksia.

Halvalla pääsee matkustamaan Ukrainassa, jossa auton vuokraaminen viikoksi maksaa keskimäärin 224 euroa.

Suomi sijoittui Momondo-sivustolla kymmenen road trip -ystävällisimmän maan joukkoon Euroopassa. Momondo on analysoinut 31 maata Euroopassa ja laittanut ne paremmuusjärjestykseen kuudessa eri luokassa: sää, turvallisuus ja infrastruktuuri, hinnoittelu, liikenne ja kestävyys, autonvuokraus sekä luonto ja nähtävyydet. Suomi sijoittui joukossa 7. sijalle.

Suomi kunnostautui erityisesti maana, jossa on alhaisin altistuminen ilmansaasteille. Täällä on myös maksuttomat moottoritiet ja vähäiset ruuhkat.

Euroopan parhaaksi road trip -maaksi valittiin Portugali, joka sai hyvät pisteet teiden laadusta, houkuttelevista nähtävyyksistä sekä autonvuokrauksen alhaisista hinnoista. Toiselle sijalle sijoittui Espanja. Selvityksen perusteella ympäristöystävällisimmin voi autoilla Alankomaissa, jossa on parhaat mahdollisuudet sähköauton vuokraamiseen. Myös latauspisteiden määrä maassa on hyvä.

Listauksen perusteella parhaat tieolosuhteet ja vähiten auto-onnettomuuksia on Sveitsissä.

Momondolta kerrotaan, että autoa vuokratessa huomio kannattaa kiinnittää muutamaan asiaan. Ensiksi kannattaa vertailla eri vuokraamoiden hintoja. On hyvä myös selvittää, että vuokraamon vakuutusasiat ovat kunnossa. Varmista myös, mistä haet auton ja minne se pitää palauttaa sekä mitä polttoainetta siihen tankataan.

Kommentoi »