Tuulilasi

Volvo sähköistää mallistonsa – ”ilmoitus merkitsee pelkällä polttomoottorilla kulkevien autojen tarinan loppua”

Volvo on ilmoittanut, että vuodesta 2019 eteenpäin kaikki julkaistavat Volvo -autot sisältävät sähkömoottorin.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Volvo

Ruotsalaismerkki esittelee lähivuosina valikoiman sähköistettyjä autoja, kuten täyssähköautoja, plug-in-hybridejä ja kevythybridejä. Luvassa on muun muassa viisi täyssähköautoa vuosien 2019 ja 2021 välillä. Kolme niistä on Volvon malleja ja kaksi Volvon urheilullisempia sähköautoja valmistavan Polestarin tuotteita. Volvo kertoi kesäkuussa muuttavansa Polestarin erilliseksi urheilullisten sähköautojen merkiksi. 

Linjaus tarkoittaa, että tulevaisuudessa Volvo -autoja ei nähdä enää ilman sähkömoottoria, sillä pelkkää polttomoottoria käyttävät autot poistetaan asteittain valikoimasta, ja ne korvataan malleilla, joissa on sähköistämistoimintoja.

”Tässä on kyse asiakkaista. Ihmiset vaativat yhä enenevissä määrin sähköistettyjä autoja, ja haluamme vastata asiakkaidemme nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. Voit jatkossa valita minkä tahansa Volvo -auton sähköistettynä versiona”, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

”Tämä ilmoitus merkitsee pelkällä polttomoottorilla kulkevien autojen tarinan loppua. Volvo on ilmoittanut, että se aikoo myydä yhteensä miljoona sähkökäyttöistä autoa vuoteen 2025 mennessä. Aiomme myös saavuttaa tavoitteemme.”

Julkaistu: 5.7.2017
Kommentoi »