Tuulilasi

Volvo S90 tekee näyttävän paluun – tältä näyttää ruotsalaisten tyylikäs lippulaiva

1

Volvo on julkistanut ensimmäiset viralliset kuvat ja tiedot tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä esiteltävästä Volvo S90:stä. Volvo kertoo auton olevan todellinen premium-sedan.
Teksti Max Lange
Kuvat Volvo

Volvo S90 korvaa Volvon mallistossa vanhan S80-mallin. S90:n rinnalle Volvon mallistossa tulee myöhemmin myös uusi faramrikorinen V90. S90:n muotoilussa on erittäin paljon tuttuja piirteitä vuosi sitten esitellystä XC90-katumaasturista. Auton keulaa koristavat samat Thorin vasaraa matkivat ajovalot.

Volvo kertoo, että S90 on varustettu semi-autonomisen ajamisen mahdollistavalla varusteella, mikä tarkoittaa, että auto osaa ajaa lähes itsestään moottoritienopeuksissa. Järjestelmä seuraa kaistamerkintöjä, eikä S90:n tarvitse seurata vain edellä ajavaa autoa.

Volvo kertoo S90-malliin olevan tarjolla sama T8 Twin Engine -pistokehybridiversio kuin XC90-malliinkin. Tämä on ymmärrettävää, koska S90 perustuu samalla SPA-pohjarakenteelle kuin XC90.

Ruotsalaismerkki kehuu, että auton sisätilat ovat premium-sedan luokan edustavimmat, ja ison kosketusnäytön myötä S90:n tieto- ja viihdejärjestelmät ovat maailmanluokkaa. Ohjaamon keskipisteenä on isokokoinen pystysuunnassa oleva kosketusnäyttö.

Autoon on saatavilla myös uusi, verrattain ruotsalainen ominaisuus, sillä City Safety –järjestelmään on yhdistetty isojen eläimien tunnistus. Järjestelmää tunnistaa päivä- tai yöaikaan esimerkiksi hirven tai hevosen, ja osaa hiljentää auton vauhtia törmäyksen estämiseksi.

Volvo on hyödyntänyt S90:n kehitystyössä uutta alustasimulaattoria, jonka turvin auton ajo-ominaisuuksia parannettu aikaisempiin malleihin nähden huomattavasti. Silti mukavuudesta ei ole tingitty.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.12.2015