Tuulilasi

Volvo S90 tekee näyttävän paluun – tältä näyttää ruotsalaisten tyylikäs lippulaiva

Volvo S90 tekee näyttävän paluun – tältä näyttää ruotsalaisten tyylikäs lippulaiva
Volvo on julkistanut ensimmäiset viralliset kuvat ja tiedot tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä esiteltävästä Volvo S90:stä. Volvo kertoo auton olevan todellinen premium-sedan.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.12.2015
Volvo S90 korvaa Volvon mallistossa vanhan S80-mallin. S90:n rinnalle Volvon mallistossa tulee myöhemmin myös uusi faramrikorinen V90. S90:n muotoilussa on erittäin paljon tuttuja piirteitä vuosi sitten esitellystä XC90-katumaasturista. Auton keulaa koristavat samat Thorin vasaraa matkivat ajovalot.
Volvo kertoo, että S90 on varustettu semi-autonomisen ajamisen mahdollistavalla varusteella, mikä tarkoittaa, että auto osaa ajaa lähes itsestään moottoritienopeuksissa. Järjestelmä seuraa kaistamerkintöjä, eikä S90:n tarvitse seurata vain edellä ajavaa autoa.
Volvo kertoo S90-malliin olevan tarjolla sama T8 Twin Engine -pistokehybridiversio kuin XC90-malliinkin. Tämä on ymmärrettävää, koska S90 perustuu samalla SPA-pohjarakenteelle kuin XC90.
Ruotsalaismerkki kehuu, että auton sisätilat ovat premium-sedan luokan edustavimmat, ja ison kosketusnäytön myötä S90:n tieto- ja viihdejärjestelmät ovat maailmanluokkaa. Ohjaamon keskipisteenä on isokokoinen pystysuunnassa oleva kosketusnäyttö.
Autoon on saatavilla myös uusi, verrattain ruotsalainen ominaisuus, sillä City Safety –järjestelmään on yhdistetty isojen eläimien tunnistus. Järjestelmää tunnistaa päivä- tai yöaikaan esimerkiksi hirven tai hevosen, ja osaa hiljentää auton vauhtia törmäyksen estämiseksi.
Volvo on hyödyntänyt S90:n kehitystyössä uutta alustasimulaattoria, jonka turvin auton ajo-ominaisuuksia parannettu aikaisempiin malleihin nähden huomattavasti. Silti mukavuudesta ei ole tingitty.
Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.
1 kommentti