Tuulilasi

Volvo käyntiin etänä – katso video

Volvo käyntiin etänä – katso video
Volvo satsaa mobiilipalvelujen kehittämiseen autoihinsa.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi, Volvo

Ruotsalaisvalmistajan viime vuodesta asti tarjoamaan On Call-autopalvelujärjestelmään on lisätty mobiilisovellus, jonka toimintoihin kuuluvat mm. auton paikannin, ajopäiväkirja, keskeisten tekniikkatietojen kuten jarru- ja jäähdytysnesteen määrän tarkistus sekä lämmittimen ja auton moottorin etäkäynnistys. Lisäksi sovelluksessa on varkausilmoitus, joka ilmoittaa puhelimeen auton varashälyttimen laukeamisesta.

Sovellusta voi käyttää myös virtuaalisena ajotietokoneena, josta voi lukea mm. matka- ja osamatkamittarin lukemat, polttoaineen keskikulutuksen sekä keskinopeuden. Maksuttoman sovelluksen voi ladata iOS-, Android- ja Windows Phone -puhelimiin.

Volvo On Call – järjestelmä, jonka osa sovellus on, toimii autoilijan hätäpuna ja myös tiepalvelun apuvälineenä. Kuljettaja tai matkustaja voivat hälyttää esimerkiksi kolaritilanteessa apua painamalla katonrajassa olevaa SOS-painiketta, jolloin puhelu yhdistyy paikalliseen On Call -keskukseen avuntarpeen määrittämiseksi. Jos auton turvatyynyt laukeavat kolarin seurauksena, järjestelmä lähettää automaattisesti hälytyksen On Call -keskukseen ja ilmoittaa mm. auton sijainnin  GPS-tietojen perusteella.

Suomessa on tällä hetkellä noin 5 000 Volvoa, jotka on varustettu On Call -toiminnolla. Tällä hetkellä yli puolet uuden Volvon ostajista hankkii järjestelmän auton mukana. On Callin hinta on kolmeksi vuodeksi 700 euroa + autovero.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 4.6.2014
Kommentoi »