Tuulilasi

Volkswagen vahvisti: Ensimmäiset Suomen korjaukset maaliskuussa


Volkswagen esitteli joulukuussa 2015 tyypin EA 189 -dieselmoottoreiden tekniset korjaustoimenpiteet Saksan viranomaiselle (KBA), ja autojen korjaukset aloitettiin Saksassa tammikuun lopussa 2,0-litraisten moottoreiden osalta. Seuraavien kuukausien aikana myös 1,2 ja 1,6 -litraisten moottoreiden korjaukset alkavat.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Satu Nyström, TL-kuva-arkisto

Korjaustoimenpiteet alkavat kussakin Euroopan maassa oman aikataulun mukaan, jotka on määritelty yhdessä maan viranomaisten kanssa.

Suomessa takaisinkutsukampanja 2,0-litraisten moottoreiden osalta aloitetaan maaliskuussa 2016. 1,2-litraisten moottoreiden korjaustoimenpiteet alkavat kesällä 2016 ja 1,6-litraisten moottoreiden puolestaan syksyllä 2016.

1,2 ja 2,0 -litraisiin moottoreihin tehdään ohjelmistopäivitys, ja tämä toimenpide kestää noin puoli tuntia. 1,6-litraisiin moottoreihin tehdään myös ohjelmistopäivitys ja asennetaan ilmanvirtausohjain ilmamassamittarin etupuolelle. Nämä toimenpiteet kestävät alle tunnin.

Johtuen eri moottorinohjainlaitteiden suuresta määrästä, päivitykset eivät ala samanaikaisesti kaikille. Volkswagen muistuttaa, että tällä hetkellä asia ei aiheuta toimenpiteitä asiakkaille. Heille lähetetään takaisinkutsukirje, jonka jälkeen asiakas voi varata ajan merkkihuoltoon. Korjaustoimenpide suositellaan tehtäväksi normaalin huoltokäynnin tai vaikka renkaanvaihdon yhteydessä.

Volkswagen korostaa, että autot ovat edelleen teknisesti turvallisia ja niillä voi ajaa normaalisti. Mikäli asiakas ei ole saanut takasisinkutsukirjettä ennen seuraavaa katsastusta, auton voi katsastaa normaaliin tapaan ja korjaus tehdään katsastuksen jälkeen.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 3.2.2016