Tuulilasi

Voitko uskoa, että tämä auto on Kia? – ei häpeä saksalaisille

1


Voitko uskoa, että tämä auto on Kia? – ei häpeä saksalaisille

Kia esittelee uuden Optiman suurelle yleisölle syyskuussa Frankfurtin autonäyttelyssä. Edellinen sukupolvi oli luokassaan näyttävä auto, ja uutuus jatkaa samalla mallilla.
Teksti Max Lange
Kuvat Kia

Kia lupailee, että uusi Optima on aiempaa hienostuneempi ja edeltäjäänsä parempi ajaa. Autolla yritetään houkutella erityisesti uusia asiakkaita merkille. Maailmanlaajuisesti Optima on yksi Kian myydyimmistä.

Optima on muotoiltu saksalaisen Peter Schreyerin valvovan silmän alla, ja autoon on luotu hieman jopa coupemaisia muotoja. Auton keulan tunnusmerkkejä on Kian Tiger-nose -maski, joka löytyy myös Kian muista tuoreista malleista.

Optima on kasvanut edeltäjästään sekä pituutta (10 mm) että leveyttä (10 mm). Myös akseliväli on venynyt hieman. Kasvaneita ulkomittoja on pyritty hyödyntämään entistä suuremmissa sisätiloissa.

Sisäkuvien perusteella auton laatuvaikutelma on parantunut huimasti, ja Kia kehuukin matkustusmukavuuden parantuneen roimasti. Myös autoon saatavilla oleva varustevalikoima on parantunut tätä päivää vastaavaksi.

Kian mukaan auton ajo-ominaisuuksien parantaminen on ollut tärkeä prioriteetti. Jousitusmukavuutta on haluttu lisätä unohtamatta kuitenkaan sporttisuutta. Jousitukseen heikkokuntoisilla teillä on kiinnitetty erityistä huomiota.

Uusi Kia Optima tulee myyntiin vuoden 2015 loppupuolella. Uudesta Optimasta odotetaan ensi vuonna myös taloudellista ladattavaa plug-in-hybridimallia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 25.8.2015