Apu

Virpi Kätkä huoltajuuskiistoistaan Tauskin kanssa: Se oli tyhmää ja lapsellista ja vahingoitti kaikkia

Virpi Kätkä huoltajuuskiistoistaan Tauskin kanssa: Se oli tyhmää ja lapsellista ja vahingoitti kaikkia
– Oli mykkäkoulua, ja lapsia vaihdettiin marketin parkkipaikalla puhumatta mitään, Virpi Kätkä muistelee.
Julkaistu: 19.4.2019

Virpi Kätkä ja Tauno "Tauski" Peltonen alkoivat seurustella jo vuonna 1993. Suhde eteni on–off-tyylillä. Vuonna 2003 pariskunta meni naimisiin, ja lapset Jane ja James syntyivät pian häiden jälkeen, parin vuoden välein.

– Olin umpirakastunut unelmieni prinssiin. Olihan meillä paljon hyviäkin aikoja, mutta ongelmia sitäkin enemmän. Hyvin nopeasti liittomme ajautui siihen pisteeseen, että jouduin pelkäämään omassa kodissani. Tauskin käytös humalassa oli pelottavaa sekä minulle että lapsille, ja pahimmillaan pakenimme turvakotiin.

Virpi ei halua enää ruotia riitoja suuremmin läpi, avata vanhoja haavoja. Tauski Peltonen on myöntänyt julkisuudessa alkoholiongelmansa ja etsinyt siihen apua.

– Sen voin sanoa, että teimme toisillemme turhaan hallaa, kun kaadoimme toistemme niskaan julkisuudessa likasankoja. Se oli tyhmää ja lapsellista ja vahingoitti kaikkia. Erottuamme 2010 alkoi huoltajuuskiista, jota käytiin käräjiä myöten vuoteen 2017 asti. Oli mykkäkoulua, ja lapsia vaihdettiin marketin parkkipaikalla puhumatta mitään.

"Jouduin paiskimaan kuutta työtä"

Virpi puistelee nyt päätään ja sanoo, että vanhempien välisissä huoltajuuskiistoissa voittavat vain lakimiehet.

– Se käräjäkiistely tuli maksamaan toistakymmentä tuhatta euroa. Jouduin paiskimaan kuutta työtä, jotta sain juristien palkkiot maksettua. Ihan järjetöntä. Tein aamusta yöhön hommia, ja välillä unohdin mennä toiseen työpaikkaan.

Virpi listaa olleensa lastenvaateliikkeessä myyjänä, alakoululaisten aamu- ja iltapäiväkerhojen vetäjänä, seniorikodin laulukerhon sekä Naantalin opiston musiikkikerhon vetäjänä, tehneensä CatCat-keikkoja ja opettaneensa pianonsoittoa.

– Myytyäni rivitaloasuntoni ja maksettuani velkani hyppäsin oravanpyörästä pois ja luovuin ylimääräisistä työpaikoistani. Jamppua koulukiusattiin silloisessa kotikunnassamme Merimaskussa, joten muutimme Naantaliin.

Lue Virpi Kätkän koko haastattelu Avusta 16/2019!

Kommentoi »