Apu

Uskomaton kaloripommi: Ville Haapasalon kioski Puumalassa myi kesän aikana 25 000 hatsapuria, joihin upposi 6 000 kiloa juustoa – Kotimaan katsaus

Uskomaton kaloripommi: Ville Haapasalon kioski Puumalassa myi kesän aikana 25 000 hatsapuria, joihin upposi 6 000 kiloa juustoa – Kotimaan katsaus
Kotimaan katsaus: Karhunmetsästys alkoi kaadolla Valkealassa. Vähävaraisille jaetaan kasvomaskeja. Espanjalainen osti Aallon luomuksen, joka ei oululaiselle kelvannut. Hajala on Varsinais-Suomen paras kylä.

Saimaan rannalla nautittiin koko kesän Georgian kansallisruokaa, hatsapuri-juustoleipiä. Yrittäjä-näyttelijä Ville Haapasalo laskeskeli kesän päätteeksi, että hänen kioskissaan myytiin 25 000 hatsapuria.

Leipiin kului 6 000 kiloa juustoa. Näyttelijä lupasi palata ensi kesänä mökkipaikkakunnalleen ja tuoda mukanaan uuden version juustoleivästä.

Lähde: Länsi-Savo

Valkeala: 19 miestä vastaan yksi karhu

250-kiloinen uroskarhu ammuttiin Valkealassa metsästyskauden alkajaisiksi. Se oli yksi karhuista, joita oli nähty asutuksen lähellä kesällä.

Yhtä karhua jahtaamassa oli 19 miestä. Suomen riistakeskus on myöntänyt 32 poikkeuslupaa karhun metsästykseen koko Kaakkois-Suomen alueelle.

Viime vuonna alueella ammuttiin 24 karhua. Karhun metsästysaika päättyy lokakuun lopussa.

Lähde: Kouvolan Sanomat

Maskeja vähävaraisille

Suomen kunnat jakavat vähävaraisille suojamaskeja. Jakelutapoja on monia. Etelä-Savon Mäntyharjulla hyvinvointikeskus antaa kertakäyttösuojaimia kahdesti viikossa yhteensä kahden tunnin ajan. Kerralla niitä voi saada muutaman.

Porin Laviassa jaetaan kangasmaskeja terveyskeskuksessa. Jakelu toimii jokaisena viikonpäivänä virka-aikana.

Lähde: Pitäjänuutiset ja Kokemäenjokilaakso

Aallon suunnittelema siilo myytiin halvalla Oulussa

Kuva: Estormiz, Wikimedia Commons, CC0.

Alvar Aallon suunnittelemaa, ränsistynyttä siiloa on pidetty Oulussa rumuuden huipentumana. Kukaan ei ole keksinyt sille käyttöä, ja suojellun rakennuksen kunnostamista on pidetty mahdottomana.

Nyt espanjalainen säätiö on ostanut sen huutokaupassa pilkkahintaan. Oulun valtuuston on vielä vahvistettava kauppa. Säätiö aikoo kunnostaa 89-vuotiaan Meri-Toppilan selluloosatehtaan hakesiilon, ja siitä tehdään todennäköisesti kulttuurikeskus.

Lähde: Yle ja Kaleva

Hajala on vuoden 2020 paras

Kuva: Kotivalo, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Hajalan kylä Salossa on Varsinais-Suomen Vuoden kylä. Se kilpaili tittelistä Röölän, Kasnäsin ja Yliskulman kanssa. Kilpailun teemana oli kokeileva kylä. 600 asukkaan Hajalassa kyläläiset ovat onnistuneet säilyttämään kyläkoulun ja päiväkodin.

Uusia asukkaita he ovat saaneet houkuteltua enemmän kuin on vapaita asuntoja. Uudet asukkaat saavat tervetuliaiskassin ja heidän kanssaan tehdään kyläkävelyitä.

Lähde: Turun Sanomat

Julkaistu: 1.9.2020
Kommentoi »