Viisi syytä pysähtyä Singaporeen
Matkailu
Viisi syytä pysähtyä Singaporeen
Pysähdy seuraavalla Aasian-matkalla muutamaksi päiväksi Singaporeen. Tässä viisi syytä, joiden vuoksi se kannattaa.
Julkaistu 27.10.2016
Mondo

Välilasku Singaporessa? Mitä jos jäisitkin kaupunkiin muutamaksi päiväksi? Valitsimme viisi syytä pysähtyä Singaporeen.

ARKKITEHTUURI

Hotelli Marina Bay Sands kuvastaa kaupunkivaltion suuruudenhulluutta: näyttää kuin kolmen tornitalon päälle olisi laskeutunut jättiläisvene. Näköalatasanteelle pääsee 15 eurolla, mutta kattoallas on vain hotellivieraiden käytössä. Toinen erikoinen nähtävyys on futuristinen puisto Gardens By The Bay, jota hallitsevat 50-metriset tekopuut.

RUOKA

Singaporesta on kohistu ruokapiireissä jo pari vuotta. Tarjolla on kaikkea huippukokkien trendipaikoista katuruokaan. On malesialaista, kiinalaista, intialaista, korealaista... Kaupunki sai kesällä oman Michelin-oppaansa. Kannattaa poiketa ruokamarkkinoille eli hawker centereihin. Suositus: Tekka Centerin intialainen prata-leipä curryn kera.

SHOPPAILU

Ostoskeskuksia on joka puolella, ja suurin keskittymä löytyy Orchard Roadilta. Esimerkiksi 313@Somerset-ostoskeskuksessa on hyvä valikoima kohtuuhintaisia kauppoja.

CHANGIN LENTOKENTTÄ

Monta kertaa maailman parhaaksi valitulla kentällä voi pulikoida ulkoaltaassa tai siemailla juomia kaktuspuutarhassa. Kauppoja ja ravintoloita on satoja.

SIISTEYS

Toisin kuin jotkin Aasian suurkaupungit, Singapore on todella siisti ja turvallinen. Katukuvaa värittävät kyltit: Syöminen ja juominen kielletty metrossa sakon uhalla. Kerää koirankakat. 

Kommentoi »