Viisi syytä lähteä Georgiaan
Matkailu
Viisi syytä lähteä Georgiaan
Huikeita vuoristomaisemia, viinikulttuuria ja erikoista arkkitehtuuria. Listaamme viisi syytä, miksi seuraavaksi kannattaisi varata reissu Georgiaan.
Julkaistu 9.9.2015
Mondo

TBILISI

Aloita pääkaupungista. Tärkeimpiin nähtävyyksiin perehtyy parissa päivässä. Tbilisistä on hyvät bussi- ja junayhteydet muualle maahan, ja sieltä löytyy kiertomatkoja ja päiväretkiä myyviä matkatoimistoja.

KAUKASUSVUORET

Jos rakastat jylhiä vuoria ja neitseellisiä maisemia, suuntaa Pohjois-Georgiaan. Kaukasusvuorille pääsee helpoiten Georgian sotilastieksi kutsuttua reittiä. Kannattaa palkata Tbilisistä yksityinen kuljettaja reissua varten. Stepantsmindan kaupunki sopii tukikohdaksi retkille Kazbekvuorelle ja Tergijoelle (vuoristoretkiä: Mountain Travel Agency, dkhetaguri@gmail.com).

MUSTAMERI

Georgian rannikko on subtrooppista ja harvaan asuttua. Isoimpia lomakeskuksia ovat Poti ja Batumi. Viimeksi mainitussa on parhaat palvelut. 1800-luvun kylpyläkaupungin eleganssi törmää 2000-luvun futuristiseen arkkitehtuuriin.

VIINIKULTTUURI

Georgiassa on tehty viiniä 5000 vuotta. Parhaat viinit tulevat Kakhetin tasangolta, josta löytyy aateliskartanoita ja Italiasta muistuttavia pikkukaupunkeja, kuten kaunis Telavi. Kindzmaraulin viinitehdas on Kvarelin kylässä, jossa sijaitsee tasokas hotelli Chateau Kvareli (chateaukvareli.ge).

BORJOMI

Vuoristoilmaa ja neuvostonostalgiaa. Borjomiin oli aikoinaan suorat junayhteydet kaikkialta Neuvostoliitosta. Vieraile kuuluisilla mineraalivesitehtailla ja yövy Borjomi Palace & Spassa (borjomipalace.ge). Borjomi-Kharagaulin kansallispuistosta löytyvät Georgian parhaat patikointireitit. 

Kommentoi »