Vihreä Amsterdam
Matkailu
Vihreä Amsterdam
Amsterdamissa monet hotellit, ravintolat ja kaupat panostavat vastuullisuuteen.
4.10.2020
 |
Mondo

1 Herkuttele hyvin

Kasvihuoneeseen rakennetun ravintola De Kasin omistajat haluavat kannustaa kestävään elämäntapaan tarjoamalla laadukasta kasvisruokaa. Ruokailun yhteydessä voi kurkistaa puutarhaan, jonka antimista kausittain vaihtuva menyy koostuu.

De Ceuvel on ainutlaatuinen rakennushanke. Kuivalla maalla tönöttävät asuntolaivat ovat koti muun muassa Café De Ceuvelille, joka on rakennettu kokonaan kierrätetyistä merenkulkuvälineistä. Nauti siellä paikallispanimon oluita.

2 Yövy kestävästi

Conscious Hotel Westerparkin sähkö tuotetaan tuulivoimalla ja aamupala on pelkkää luomua. Viihtyisällä lähialueella on myös ravintoloita ja elokuvateatteri.

Budjettimatkailija yöpyy Ecomama-hostellissa, jossa ympäristö huomioidaan niin lämmityksessä, jätteiden kierrätyksessä kuin kalusteissakin. Jokaisesta yöstä lahjoitetaan euro eläintensuojeluun Artis-eläintarhassa tai koulutukseen Guatemalassa.

3 Kalasta muovia

Plastic Whale -risteilyllä otetaan haavi käteen ja kerätään kelluvaa muovijätettä Amsterdamin kanaaleista. Matkailijoiden keräämä ”saalis” käytetään toimistohuonekalujen ja veneiden valmistukseen. Kierroksen aikana näkee paitsi muoviroskia myös kaupungin tärkeimmät maa­­merkit.

4 Lainaa vaatteita

LENA The Fashion Library lainaa laadukkaita naisten vintagevaatteita kuin kirjoja kirjastosta (tosin pientä vuokraa vastaan). Se on mainio vaihtoehto kertakäyttömuodille, ja jos vaatteeseen ihastuu, sen voi ostaa omaksi.

Kommentoi »