Apu

Vesa Keskinen ajaa 70 metrin työmatkansa autolla: yksinkertainen syy


Perhe Keskinen muutti vuosi sitten vastapäätä Tuurin Kyläkauppaa.
Kuvat Päivi Karjalainen

Tällaisena Vesa Keskistä ei ole totuttu näkemään: Suomen kuuluisin kyläkauppias loikoilee makuuhuoneen sängyllä, nojaa jättimäiseen nalleen ja lukee Toivo-pojalleen Aku Ankkaa.

Tv:ssä välkkyy piirretty, ja kyläkauppiaan Jane-vaimo toruu kolmevuotiasta veijaria tutin käytöstä. On lauantai, eikä Vesalla ole poikkeuksellisesti kiire Kyläkaupalle. Toivon isosisko Maria, 5, on kavereidensa luona.

– Molemmat lapsemme ovat iloisia ja pirteitä, mutta kyllä he välillä ottavat mittaa toisistaan niin, että itkua tulee. Maria tykkää tanssimisesta, musiikista ja hevosista. Toivo innostuu autoista ja muista pärisevistä vehkeistä, vanhemmat kuvailevat.

Vesa pakenee vessaan

Vesa nauraa, että jos meno läikkyy yli rajojen, hänellä on ikioma pakopaikka.

– Sulkeudun vessaan. Laitan pöntön kannen alas ja istahdan sille iPadin kanssa. Vessassa on lattialämmitys ja mukavan hiljaista.

– Saan vastailla sähköposteihin koko ajan. Kerran minua odotti 1 154 avaamatonta meiliä. Aloin aamuviideltä naputella, lopetin keskiyöllä ja sain silti vasta 404 viestiä hoidettua.

"Yritän päästä tavasta eroon"

Keskisen perhe muutti reilu vuosi sitten asumaan 700 neliön kartanosta 150 neliön vuokrataloon. Talo sijaitsee vastapäätä Tuurin Kyläkauppaa, 70 metrin päässä. Vaikka työmatka talolta kaupalle on lyhyt, Vesa ajaa sen autolla. Perheessä on kaksi käyttöautoa, molemmat jykeviä maastureita.

– Työpaikalle ajamiseen on yksinkertainen syy: kun autoni on pihassa, henkilökuntani tietää minun olevan Kyläkaupassa ja varmasti tavoitettavissa. Muuten he haluavat antaa minulle perherauhan. Yritän kyllä päästä tästä tavasta eroon heti alkuvuonna.

Julkaistu: 5.1.2019