Tuulilasi

Verho uuden BMW 7-sarjan tieltä paljastuu vähitellen – hiilikuitua ja laseria


BMW on paljastanut teaserivideon, joka kertoo BMW 7-sarjan julkaisupäiväksi 10. kesäkuuta. Auton yksityiskohdista toistaiseksi on tyytyminen vain auton siluettiin ja lähikuviin.
Teksti Max Lange
Kuvat Kuvakaappaus / Youtube

Videon perusteella voidaan jo varmistaa muutamia ennakko-odotuksia Bemarin tulevasta S-sarjan tappajasta. Videolla esiintynyt auto on 750Li, joka varmistaa myös pidempiakselivälisen mallin olemassaolon.

Tämän luokan autot ovat yleensä myös merkin teknologisia tiennäyttäjiä, joiden ominaisuudet tulevat vähitellen myös merkin muihin malleihin. Tästä esimerkkinä videolla näkyvät BMW:n laservalot, jotka esiteltiin ensimmäisen kerran vuosi sitten BMW i8 -mallissa.

Videolla vilahtaa myös hiilikuituinen kyltti, jossa lukee ”Carbon core”. Tämä viittaa siihen, että auton korirakenteessa on käytetty runsaasti hiilikuituvahvisteista muovia (CFRP). BMW 7-sarja onkin käynyt laihdutuskuurilla, ja edellissukupolveen nähden paino on pudonnut noin 130 kilogrammalla.

Suuri yleisö pääsee käsiksi seiskaan ensimmäisen kerran syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä.

Katso alta BMW:n teaserivideo:

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 2.6.2015