Profiili ja asetukset
Tili
Hallinnoi tiliä
Kirjaudu ulos
Apu Juniori

Herkku, joka ei petä koskaan – maailman parhaat vegaaniset mokkapalat

Mokkapalat on klassikkoleivonnainen, joka maistuu aina yhtä herkulliselta. Leivo maailman parhaat mokkapalat helposti sekoitettavasta taikinasta.

10.12.2024 Apu Juniori

Vegaaniset mokkapalat

16 palaa / noin 50 min

  • 100 g kasvimargariinia
  • 5 dl suklaanmakuista soijajuomaa
  • 4 dl sokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa

Kuorrutus

  • 50 g kasvimargariinia
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1 tl murukahvia
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • noin 5 dl tomusokeria
  • Koristeeksi nonparelleja

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunivuokaan, jonka koko on 25 cm x 35 cm. Lasagnevuoka on juuri sopiva.

2. Paloittele kasvimargariini mikronkestävään kuppiin. Nosta kuppi mikroon kuvun alle. Sulata margariinia mikrossa 800 W teholla 30-60 sekuntia.

3. Mittaa taikinakulhoon soijajuoma, sulatettu rasva ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, kaakao- jauhe, leivinjauhe ja suola. Kaada jauhoseos nestemäisten ainesten joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina vuokaan ja levitä pinta tasaiseksi. Nosta vuoka uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys: Pistä varovasti cocktailtikulla mokkapalaan. Jos taikinaa ei tartu tikkuun, mokkapalapohja on kypsä. Jos taikinaa tarttuu tikkuun, jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia kerrallaan. Nosta mokkapalavuoka patakintailla pannunalusen päälle.

5. Valmista kuorrutus. Mittaa kattilaan margariini, vesi ja murukahvi. Jos kahvipannuun on jäänyt kahvia, voit korvata veden ja murukahvin 1 desillä kahvia. Nosta kattila liedelle ja kuumenna, kunnes rasva on sulanut. Nosta kattila liedeltä pannunalusen päälle. Mittaa joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi vispilällä.

6. Levitä kuorrutusta mokkapalapohjalle. Koristele nonparelleilla. Leikkaa mokkapalat annospaloiksi, kun kuorrutus on jähmettynyt.

Vinkki! Pieni ripaus suolaa taikinassa korostaa suklaista makua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Tulossa vain kiinnostavia, hauskoja ja tärkeitä viestejä.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt