Apu

Vappu Pimiä saa energiaa puiden halaamisesta: ”Ympärillämme on enkeleitä – Kaikkea ei voi selittää järjellä”

Vappu Pimiä saa energiaa puiden halaamisesta: ”Ympärillämme on enkeleitä – Kaikkea ei voi selittää järjellä”
Uudessa kirjassaan Vappu Pimiä rohkaisee ihmisiä kiitollisuuteen ja etenemään rohkeasti kohta unelmiaan.
Kuvat MTV3

Juontaja Vappu Pimiä julkaisi viikko sitten uuden kirjan nimeltä Valon antajat (Otava) yhdessä menestystutkija Johanna Huhtamäen kanssa.

– Kirjan teeman voi tiivistää niin, että kiitollisuus johtaa onnellisuuteen ja onnellisuus johtaa menestykseen. Kun ihminen on kiitollinen olemassaolevista asioista, hänestä tulee onnellisempi. Sen jälkeen ihminen uskaltaa alkaa haaveilla uusista asioita, jotka tuottaa menestystä. Sitten on jälleen aihetta olla kiitollinen. Kyseessä on positiivisuuden kehä, Vappu kuvaili kirjan julkaisujuhlissa.

Vapulle kiitollisuus on ollut jo vuosia läsnä.

– Olen aina ajatellut miten paljon on asioita, joista olen kiitollinen. Mutta olen huomannut vasta viimeisen 10 vuoden aikana miten paljon se merkitsee. Toisaalta olen aina ollut lasi on puoliksi täynnä -ihminen, vaikka ei minullakaan aina ole ollut helppoa. Matkan varrelle on mahtunut tosi vaikeitakin hetkiä. Vaikka hyviä asioita on vaikea nähdä juuri vastoinkäymisten aikaan, niiden merkitys saattaa kirkastua muutaman vuoden päästä.

Eräs Vapun hankalista hetkistä sijoittui vanhaan parisuhteeseen.

– Siinä hetkessä en ymmärtänyt miksi minulle käy näin ja miksi minua kohdellaan tällä tavalla. Jälkikäteen tajusin opetuksen: tällaista en halua enää koskaan. Kirja on täynnä pieniä oivalluksia elämästä.

Omia pelkoja kohti pitää uskaltaa mennä

Vappu uskoo, että kaikkea ei voi selittää tieteellä tai järjellä.

– Ympärillämme on energiaa ja enkeleitä. Uskon siihen, että kun pyydät, saat. Sillä ei ole väliä mihin uskot, vaan ensimmäinen askel on uskoa itseensä. Matka omia unelmia kohti on ensin ajatella sitä, sitten sanoa se ääneen. Sen jälkeen olet valmis itsekin unelman toteutumiseen. Usein meitä estää vain pelko, oli kyseessä uusi työ tai rakastuminen. Pelko siitä, että ei osaa, ei pysty tai epäonnistuu. Omia pelkoja kohti pitää vain uskaltaa mennä.

Vappu hakee apuja konkreettisesti pyytämällä ja hakemalla energiaa esimerkiksi puita halaamalla.

– Se on minun tapani, mutta jokainen luo omansa. En halua tyrkyttää kenellekään omia uskomuksiani tai näkemyksiäni.

Valon antajat on laaja teos, jossa käsitellään myös esimerkiksi mielen vaikutusta fyysiseen.

– Onnellisuus näkyy kehossa ihan konkreettisesti.

Ensimmäisenä tekona kohti positiivisuuden kehää Vappu kehottaa ihmisiä pysähtymään ja katsomaan ympärilleen.

– Siitä on hyvä aloittaa kiitollisuus. Me täällä Suomessa elämme yltäkylläisyydessä, ja meidän pitäisi olla iloisia ilmaisesta päivähoidosta, koulusta ja sairaanhoidosta. Meillä on loppujen lopuksi tosi hyvin asiat, vaikka se usein unohtuukin.

Vaikka Vapun ja Johannan kirja on vasta ilmestynyt, ensimmäinen painos on jo myyty loppuun. Palaute lukijoilta on ollut koskettavaa.

– Ihmiset lähettävät minulle videoita ja tarinoita siitä, miten he ovat valaistuneet. Kirja on saanut heidät ajattelemaan, pysähtymään ja antanut joillekin elämän takaisin. Palautteen määrä on ollut todella hämmentävää.

Gurun viittaa Vapun ylle on silti turha sovittaa.

– Olen iloinen, jos saan tuotua valoa ihmisille. Se on tavoitteeni.

Vauhdikkaalla juontaja-kirjailijalla on jo seuraavakin teos teossa.

– Alamme tehdä Johannan kanssa Valon antajille jatko-osaa, joka on tehtäväkirja.

Julkaistu: 25.10.2019
1 kommentti