Apu

Vanhempansa syövälle menettänyt Janina Fry: "Koin paljon pelkoa – Nyt ajattelen, että vau, heräsin tänään – Tätä päivää en ole nähnyt!"

Vanhempansa syövälle menettänyt Janina Fry: "Koin paljon pelkoa – Nyt ajattelen, että vau, heräsin tänään – Tätä päivää en ole nähnyt!"
Meditointi ja avantouinti ovat opettaneet läsnäolon taitoa Janinalle. Nyt hän on kiitollinen jokaisesta päivästä.
Julkaistu: 8.3.2020

Yrittäjä Janina Fry, 46, kertoi viettävänsä parhaillaan rauhallista elämää pienistä asioista nautiskellen.

– Näiden kaikkien kokemusten myötä olen kokenut paljon pelkoa ja turbulenssia lähipiirissä, molemmat vanhempansa muutama vuosi sitten syövälle menettänyt ja itsekin rintasyövälle geenivirheen vuoksi altistunut Janina mietti Jysk Garden SS20 -tilaisuudessa.

Läheisten menettäminen oli pysäyttävä hetki.

– Nyt ajattelen, että vau, heräsin tänään. Tätä päivää en ole nähnyt! Se on nykyisin asenteeni.

Geenivirheen vuoksi omat rintansa poistattanut Janina käy varmuuden vuoksi vuoden välein magneettikuvauksessa.

– Rintojen poistaminen olisi nuorempana voinut olla sokki, mutta ei enää tässä iässä. Lapset on hankittu ja ne olivat jo käyttötarkoituksesta täyttäneet. Olen tosi tyytyväinen.

Janina aloitti viime vuonna meditoimisen, joka on osoittautunut hänelle tärkeäksi työkaluksi.

– Opettelen milloin käytän päätä järkeviin ajatuksiin ja milloin turhaan stressaamiseen. Stressi altistaa sairastumisille ja suruille. Kaikki tuntuu paremmalta, kun pysähtyy. Meditointi on tärkeää myös vireystasoni ja kehoyhteyteni kannalta. Se myös lisää luovuutta ja kiitollisuutta.

Avantouinti on sekin Janinan uusi harrastus.

– Totuttelin vähitellen kylmään veteen, nykyään uin joka päivä. Siitä tulee uskomaton fiilis. Nainen tarvitsee luontoa puhdistautuakseen.

Kommentoi »