Vanelja-blogin Virpi Mikkonen teki nautinnosta itselleen uuden ammatin
Puheenaiheet
Vanelja-blogin Virpi Mikkonen teki nautinnosta itselleen uuden ammatin
Vanelja-blogin Virpi Mikkonen teki nautinnosta itselleen uuden ammatin. Pian Mikkosen vegaanijäätelökirja julkaistaan Yhdysvalloissa. Seuraavaksi hän haluaa kehittyä yrittäjänä.
9.5.2016
 |
Image

Ota askel. ”Edellisessä työssäni toimittajana huomasin kipinän kadonneen ja päätin ryhtyä yrittäjäksi. Vasta silloin todella löysin intohimoni. En todellakaan sano, että kaikkien pitäisi suin päin jättää päivätyönsä. Positiivisia muutoksia voi tapahtua ottamalla pieniä askelia ja opettelemalla vähä vähältä luottamaan asioihin, joita kohti intuitio ohjaa.”

Kehitä itseäsi. ”Kun päätin ruveta yrittäjäksi, opettelin valokuvaamaan ja käyttämään kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmia. Minulla on ankara visuaalinen silmä, joten on varminta, että teen asiat itse. Tällä hetkellä kahlaan läpi bisneskirjoja, sillä haluan kehittyä yrittäjänä.”

Älä feikkaa. ”Uskon, että toimivan brändin takana on rehellisyys. En ole lähtenyt tekemään laskelmoitua brändinrakennustyötä vaan haluan työni ilmentävän mahdollisimman aidosti, mitä olen ihmisenä. Sydämestä tulevat asiat menevät sydämiin.”

Leiki ja ihmettele. ”Haluan vaalia leikkisyyttäni ja pysyä avoimena mahdollisuuksille sen sijaan, että tekisin liian tarkkoja linjauksia ja loisin siten itselleni rajoitteita. Lapsenomaisen luovassa ja orgaanisessa tilassa löytää jatkuvasti uusia ajatuksia siitä, mitä kaikkea voikaan tehdä.”

Elä niin kuin opetat. ”Autan ihmisiä hyvän olon äärelle. En halua tuputtaa ajatuksiani tai pakkokäännyttää kaikkia esimerkiksi gluteenittomaan ruokavalioon, mutta terveellinen ravinto auttaa pitämään mielen kirkkaana läpi työpäivän. Kun lautasensa kasaa mieluummin sateenkaaren väreihin kuin beigeksi, ollaan oikealla tiellä.”

Elä oma tarinasi. ”Minua viisaampi on sanonut, että onnellisuuden perässä juoksemisen sijaan on olennaista elää oma tarinansa täydeksi ja todeksi. Olen samaa mieltä. Ajatus pätee kaikkeen elämässä ja auttaa tekemään rohkeampia valintoja.” ■

Kommentoi »