Apu

Vain elämää -räppäri Pyhimys: Olen vastareaktio Cheekille

Vain elämää -räppäri Pyhimys: Olen vastareaktio Cheekille
Pyhimys ui suomalaisten sydämiin uudella Vain elämää -kaudella.
Julkaistu: 7.9.2018

Kenelle teet musiikkia?

– Minua ärsyttää oletus siitä, että räppi olisi vain nuorten tai urbaanin väestön musiikkia. Teen musiikkia kaikille, ja tuotantoni on jatketta suomalaiselle kevyen musiikin perinteelle. Kotimaisuus on minulle tärkeää: tavoittelen musiikissani suomalaista mielenmaisemaa, joka on herkullinen ja hyvin ainutlaatuinen. Siihen ­kuuluvat muun muassa yksinäisyyden ja yhteen­kuuluvuuden ristiriita.

Vain elämää teki juuri lopettaneesta Cheekistä supertähden. Oletko uusi Cheek?

– Mikään ilmiö ei toistu koskaan samanlaisena. Voisin kuitenkin nähdä ­itseni vastareaktiona Cheekille. Cheekiin ­liitetyt arvot ja ”epäsuomalainen” mentaliteetti ovat mahdollisimman kaukan minusta. Cheekiin liittyi olennaisena osana tavoittamattomuus ja yläpuolelle asettuminen – minä taas haluan puhua tavallisten ihmisten puolesta.

Olet Vain elämää -kaartin tulokuningas. Mihin ­törsäät rahaa?

– En törsää, eivätkä statussymbolit kiinnosta minua. Sen sijaan sijoitan perheeni hyvinvointiin. Hyvä toimeentulo tuo turvaa ja mahdollistaa erilaisia ura­valintoja. Se tuo taiteen tekemiseen vapautta.

Kenen päivä jäi kuvauksista mieleen?

Evelinan päivä oli kivoin, mutta eniten jännitän vastaanottoa Ellinoraan päivän vetooni. Se on erilainen kappale kuin minulta on totuttu kuulemaan. Kausi alkaa Laurin päivällä, ja minusta oli hauska huomata, että Lauri oli juuri sellainen kuin 90-luvun teinimieli­kuvissani.

Vain elämää, pe 20.00 Nelonen.

Kommentoi »