Apu

Vain elämää -ohjelmassa ihastuttava Pepe Willberg: "Sisälläni on yksinäinen ihminen"

Vain elämää -ohjelmassa ihastuttava Pepe Willberg: "Sisälläni on yksinäinen ihminen"
– Olen kuitenkin laulanut tässä maassa jo 60 vuotta, ja nyt vasta porukat hiffaavat millainen laulaja olen, Pepe Willberg ihmettelee Vain elämää -suosiotaan.
Julkaistu: 11.10.2018

Vain elämää -ohjelmassa tällä kaudella nähtävä Pepe Willberg, 71, on ilahduttanut television katsojia esiintymällä jaksoissa, no, omana itsenään. Mies ei tunnetusti ole kovin puhelias, ja ensimmäisissä jaksoissa hän sai jo yleisön huolestumaan vaisuudellaan. Vasta kun laulaja pääsi estradille, ihmiset huokaisivat helpotuksesta – Pepe on hiljaa, mutta tulee sitten ja putsaa pöydän.

Radio Suomipopin aamussa esiintyvä Hovimuusikko Ilkka teki jopa fanituslaulun Pepestä, jonka alkusanat kuuluvat Nylon Beatin tahtiin näin: "Herkän hahmos vihdoin nään, sua ennen tuskin koskaan huomasin, rakastuin mä Willbergiin".

– Olennaisinta on se, että jotkut ihmiset ovat kovia täyttämään tilan. Itse en ole niin nopea. Siellä oli niin paljon muita jutun iskijöitä, joilla oli kova polte kertoa Suomen kansalle, että keitä me olemme. Kuka olen, miten olen tähän joutunut ja niin edelleen. Ja siitä siellä paljon puhuttiinkin. Mutta mitäpä minä siihen sanoisin ja miksi? Tempo on niin kiihkeä, ettei siellä oikein ollut hengähdystaukoa, jonka aikana minä olisin ehtinyt sanoa jotain.

Pepellä taas ei ole mitään tarvetta puhua itsestään.

– En ole jutusteleva ihminen, paitsi kun sille päälle satun – kuten joskus keikoilla. Mutta olen saanut ohjelmasta superpositiivista palautetta ja ollut ihmeissäni, että kuinka tässä näin kävi. Olen kuitenkin laulanut tässä maassa jo 60 vuotta, ja nyt vasta porukat hiffaavat millainen laulaja olen. Mutta katkeruudet ovat ollutta ja mennyttä. Kaikki ei aina mene niin kuin suunnittelee, hän kuittaa.

"Siihen maailmaan kukaan ei pääse"

Pepe ei ole kokenut varsinaista yksinäisyyttä, mikäli siihen lasketaan esimerkiksi yksin asuminen tai asiasta kärsiminen. Hänellä on aina ollut perhe lähellään ja pitkiä parisuhteita.

– Kaikista ympärillä olevista ihmisistä huolimatta sisälläni on yksinäinen ihminen, jonka maailmaan kukaan ei pääse. Mihinkään traumaan tämä ei liity, enkä ole kokenut tarvitsevani terapiaa. Kun katselee maailmaa ikkunan läpi, voi miettiä mitä tuleva tuo tullessaan. Toki jos yksinäisyys aiheuttaa ahdistusta, siihen kannattaa hakea apua.

Ja kyllä Pepekin kokee ahdistusta ja tuskaa. Esimerkiksi silloin, kun joutuu kävelemään 15 metriä Kulttuuritalon takahuoneesta lavalle.

– Se matka ennen kuin aloitan ensimmäisen laulun, on pelkkää tuskaa. Tuntuu, että jalat eivät toimi ollenkaan ja että kaikki huomaavat sen, vaikka eivät tietenkään voi sitä nähdä. Se on asia, joka ei myöskään helpota vuosien saatossa. Siksi yritän valmistautua konsertteihin jo edellisenä päivänä.

Osaltaan siksi hän pyrkii pitämään konserttiensa laadun aina korkeana.

– Jos ihmiset ovat tyytyväisiä kuulemaansa, se korvaa tuskan.

Lue koko haastattelu Avusta 42/2018!

Kommentoi »