Tuulilasi

Vahinkodataa julki – eri kaupungeissa eri ongelmatVahinkodataa julki – eri kaupungeissa eri ongelmat

Vakuutusyhtiö If on julkistanut koko Suomea koskevaa autovahinkodataa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto, Seppo Sirkka

Tiedot perustuvat vakuutusyhtiön tilastoihin erityyppisistä vahingoista ja osoittavat, miten muun muassa kuskin ja auton ikä sekä viikonpäivä vaikuttavat vahingon todennäköisyyteen. Myös Suomen suurimpien kaupunkien autovahinkotilastot on avattu.

Ifin vahinkodata kattaa henkilöautojen liikenne- ja kaskovahingot vuosilta 2012–2014. Voit selata tilastoja Ifin nettipalvelussa

Toisaalla rytisee, toisaalla ei

Vahinkotilastoja tarkastellessa nousee esille muutamia – ehkä yllättäviäkin – seikkoja.

Se ei yllätä, että kun kaikki vahingot lasketaan yhteen, on vahinkojen määrä 1000 Ifin asiakasta kohti suurin isoimmissa kaupungeissa. Kärjessä ovat Helsinki, Espoo ja Vantaa. Listan lopussa ovat Salo, Seinäjoki ja Kouvola.

Mutta, kun lähdetään pilkkomaan vahinkoja eri kategorioihin, saadaan listan kärkipäähän uusia kaupunkeja.

Varkausvahinkoja tehdään suhteessa asiakasmäärään eniten Oulussa, ja omaisuusvahingoissa Helsingin ja Espoon jälkeen tulee Rovaniemi. Liikenteen henkilövahingoissa kärkeä pitävät Seinäjoki ja Vantaa. 

Helsinki ja Espoo ovat törmäysvahinkojen listan kärjessä ja kolmantena tulee Rovaniemi. Ilkivallassa kolmen kärki on Helsinki, Vantaa ja Vaasa.

Eläinkolareita tulee ylivoimaisesti eniten suhteessa asiakasmäärään Rovaniemellä ja Salossa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 24.6.2015