Vaasa biokaasuautojen edelläkävijä
Autot ja liikenne
Vaasa biokaasuautojen edelläkävijä
Vaasan ainutlaatuiset biokaasubussit ja biokaasun tuotanto esitellään EnergyWeekin yli 4000 kansainväliselle vieraalle ja energia-alan asiantuntijalle.
Julkaistu 16.3.2018
Tuulilasi

EnergyWeekin Sustainable driving –tapahtuma järjestetään torilla keskiviikkona 21.3 klo 12–17. Torilla esillä ovat mm. biokaasubussit sekä kaupunginjohtaja Tomas Häyryn työkäytössä oleva biokaasuhenkilöauto.   

Vaasan biokaasubussiprojekti on ensimmäinen laatuaan Suomessa. 

”Se edistää merkittävällä tavalla kotimaisen puhtaan teknologian käyttöönottoa koko alueella, niin biokaasun tuotannon, jakelun kuin liikennekäytönkin osalta. Saimme tästä hankinnasta Motivan valtakunnallisen kunniamaininnan cleantechin käyttöönoton edistämisestä”, joukkoliikennesuunnittelija Lotta Rautio Vaasan kaupungilta kertoo.  

Ainutlaatuista kiertotaloutta ja kestävää energiankäyttöä 

Biokaasun kasvihuonepäästöt ovat jopa 90 % alhaisemmat verrattuna bensiiniin ja dieseliin. 

Vaasan kaupungin 12 biokaasubussin käyttö korvaa 340 000 litraa dieseliä vuodessa. Biokaasua käyttävällä henkilöautolla voi yhdellä tankkauksella ajaa 500 kilometriä.

”Vaasan biokaasubussit ja alueen biokaasutuotanto yhdessä muodostavat ainutlaatuisen esimerkin kiertotalouden hyödyntämisestä. Kotitalouksien biojätteistä tehdään sekä bussien että henkilöautojen liikennekäyttöön polttoainetta. Kyseessä on kotimainen lähituotanto, joka ei ole riippuvainen öljymarkkinoiden tilanteesta”, Rautio painottaa.   

Biokaasubussit ja -tuotanto ovat osa Vaasan kestävää energiankäyttöä ja liittyvät tavoitteeseen hiilineutraalista kaupungista vuoteen 2035 mennessä.   

Kommentoi »