Vaara vaanii märällä kelillä - älä sorru halpisrenkaaseen!
Autot ja liikenne
Vaara vaanii märällä kelillä - älä sorru halpisrenkaaseen!
Huomenna ilmestyvässä maaliskuun Tuulilasissa julkaistaan kesärengasvertailu, jossa testataan tunnettujen valmistajien niin sanottuja kakkosmerkkejä ja halpisrenkaita.
Julkaistu 28.2.2018
Tuulilasi

Mukana olivat Apollo Alnac 4G, Firestone Roadhawk, Fulda EcoControl HP, Laufenn S Fit EQ, Sailun Atrezzo Elite, Sunfull SF-688 ja Tristar Ecopower4. Halpisten vertailukohtana käytettiin niin sanottujen premium-renkaiden luokkaan kuuluvaa Continental ContiPremiumContact 5 -rengasta. Renkaat olivat kokoa 205/55 R16 91V.

Testimme osoitti, että ryhmän renkaiden välillä on huimia eroja. Järkyttävin tulos tuli sadekelin jarrutuskokeessa, jossa auto pyritään pysäyttämään mahdollisimman nopeasti 80 km/h -nopeudesta.

Tämän kokeen paras oli Continetal-verrokkirengas ja kehnoin Laufenn. Samassa ajassa jossa Continetal on jo pysähtynyt, Laufenilla on vauhtia vielä 50,1 km/h! Continental pysähtyy 36,3 metrin matkalla, mutta Laufenn vaatii 48,5 metriä seisahtuakseen.

Neljän renkaan sarja testiimme hankittuja Laufenn-renkaita maksoi 249,20 euroa. Neljä Continentalia irtosi 298 eurolla. Kun pitää mielessä edellä kerrotun jarrutuskokeen tuloksen, tuo noin 50 euron säästö tuntuu peräti järjettömältä.

Lue koko testi 1.3. ilmestyvästä Tuulilasista.

Kommentoi »