Tuulilasi

Uuteen Skoda Superbiin entistä turvallisemmat ajovalot

Uuteen Skoda Superbiin entistä turvallisemmat ajovalot
Ensimmäisenä Škodana lippulaivamalli Superb saa innovatiiviset täys-LED-matriisiajovalot, jotka tekevät autosta turvallisemman.
Kuvat Skoda

Designluonnoksen ja muotoiluvideon julkistamisella Škoda paljastaa uudistuvan mallinsa uudet täys-LED-matriisiajovalot, kokonaan ledeillä toteutetut takavalot ja dynaamiset takavilkut. Uudistuva Superb-mallisto ensiesitellään Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa osana jääkiekon MM-kisoja 2019. Škoda Auto on kisojen pääsponsori jo 27. kerran.

Täys-LED-matriisiajovalojen designluonnos näyttää näiden innovatiivisten ajovalojen muotoilun. Ajovaloyksiköissä on lähi- ja kaukovalojen LED-moduulit sekä lisäksi kolme kaukovalojen LED-segmenttiä. Yksiköitä koristaa tekstilogo ‘Škoda Crystal Lighting’. Kapea LED-valonauha toimii vilkkuna, päivävalona ja seisontavalona. Sen yläpuolella sijaitsevat neulamaiset ledit, jotka ovat osa valojärjestelmän uutta Coming / Leaving Home -animaatiosaattovalotoimintoa. Keskuslukituksen lukitsemisen tai avaamisen myötä tämä toiminto sytyttää ja sammuttaa auton ajovalo- ja takavaloyksiköiden valoelementit suunnitellun koreografian mukaisesti.

Video näyttää, miltä uudet täys-LED-matriisiajovalot ja Coming / Leaving Home -animaatiosaattovalot käytännössä näyttävät. Videolla näkyvät myös uusi LED-takasumuvalo ja kokonaan ledeillä toteutetut takavalot. Takavilkut ovat dynaamiset: päälle kytkettynä niissä syntyy sivullepäin etenevä valoliike. Nämä vilkut tehostavat auton dynaamista ilmettä, mutta erityisesti ne ovat selvemmin havaittavat ja siten turvallisuutta lisäävät.

Katso video tämän jutun alapuolelta.

Julkaistu: 14.5.2019
3 kommenttia