Tuulilasi

Uusimmat törmäystestitulokset: Audi A4 ja Honda HR-V ja Jazz viiden tähden arvoisia


Audi A4:n ja Honda HR-V:n lisäksi Euro NCAP testasi VW Caddya, joka joutui tyytymään vain neljään tähteen.
Teksti Max Lange
Kuvat Euro NCAP

Audin tuore uutuus pärjäsi hyvin törmäystestin kaikilla osa-alueilla. A4:n kirjautti 90 prosenttia aikuisten suojasta, 87 prosenttia lasten suojasta ja 75 prosenttia sekä jalankulkijaturvallisuudesta että turvavarusteista. Tulokset ovat hyvin samanlaisia kuin Mercedesin C-sarjassa.

Hondan tuore crossover HR-V pärjäsi myös kauttaaltaan hyvin Euro NCAP:n testeissä. HR-V vastaavat lukemat olivat 86 prosenttia aikuisten turvasta, 79 prosenttia lasten turvasta, 72 prosenttia jalankulkijoille ja turvavarusteista 71 prosenttia.

Hondan pieni tila-auto Jazz säväyyti erityisesti aikuisten turvasta, sillä auto sai arvosanaksi peräti 93 prosenttia. Muissakin testikohdissa Jazz ylitti esimerkiksi Skoda Fabian törmäystestitulokset, kertoo Caradvice.

Ainoa neljään tähteen jäänyt auto oli uudistunut VW Caddy, joka perustuu varsin vanhaan malliin. Aikuisten ja lasten suojassa Caddyllä ei ollut ongelmia (84 % ja 78 %), mutta jalankulkijasuoja oli varsin heikkoa tasoa (58 %). Turvavarusteistakin tuli vain 68 prosenttia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 5.11.2015