Uusi vaellusreitti Portugalissa
Matkailu
Uusi vaellusreitti Portugalissa
Jylhiä rantakallioita, haikaranpesiä ja koskemattomia hiekkarantoja. Costa Vicentinan luonnonpuistossa Portugalissa kulkeva Rota Vicentina on Euroopan kiinnostavimpia uusia vaellusreittejä.
18.6.2015
 |
Mondo

Jylhiä rantakallioita haikaranpesineen, koskemattomia hiekkarantoja. Kasvoilla meren suolaiset pärskeet. Costa Vicentinan luonnonpuistossa Portugalin lounaisrannikolla kulkeva Rota Vicentina on Euroopan kiinnostavimpia uusia vaellusreittejä.

Vuonna 2008 alkaneen projektin tarkoituksena on kehittää lounaisrannikon luontomatkailua ja sitä kautta suojella ainutlaatuista maisemaa. Paikallisten suosimat polut viitoitettiin muutama vuosi sitten, ja nyt matkailijoita varten on avattu oma sivusto rotavicentina.com, josta löytyy kootusti tietoa.

Valittavana on kaksi usean päivän patikointi­reittiä: pidempi Caminho Histórico kulkee sisämaassa ja lyhyempi Trilho dos Pescadores meren rannassa. Trilho dos Pescadoresilla eli kalastajien polulla maisemat ovat upeat. Reitti alkaa Porto Covosta ja loppuu idylliseen Odeceixen kylään. Sen kävelee neljässä päivässä, jolloin päiväetapeista tulee 15‒20 kilometrin pituisia.

Välillä kuljetaan hiekkaisella polulla, välillä kallioilla tai pitkin kylätietä. Toisinaan pitää olla tarkkana, sillä jylhiltä rantakallioilta on pitkä pudotus mereen. Tungosta ei ole, neljän päivän kävelyn aikana vastaan tulee viisi muuta patikoijaa.

Majapaikat löytyvät helposti matkan varren kylistä tai maaseutuhotelleista (lisätietoa www.casasbrancas.pt). Illalla voi nauttia huokeaan hintaan tuoreista merenelävistä sekä erinomaisista Alentejon alueen viineistä.

Parasta aikaa patikoida Vicentinan rannikolla on kevät ja syksy, sillä kesäaikaan on kuumaa ja talvella sateisinta.

Kommentoi »