Tuulilasi

Uusi Toyota GR 86 on esitelty - entistä tehokkaampi moottori

Uusi Toyota GR 86 on esitelty - entistä tehokkaampi moottori
Kiihkeästi odotettu GT86-mallin seuraaja on esitelty japanilaiselle medialle. Esittely tapahtui TOYOTA GAZOO Racingin ja Subaru Corporationin yhteisessä virtuaalitilaisuudessa. Toyota GR -perheen kolmas globaali tulokas on suora perillinen Toyotan legendaarisen maineen saavuttaneelle GT86-mallille. GT86 esiteltiin 2012 ja sitä on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 000 kappaletta.
Julkaistu: 7.4.2021

Uutuusmallin odotetaan olevan luokkansa kevyin nelipaikkainen coupe, sillä painonhallintaan on käytetty suunnitteluvaiheessa runsaasti aikaa ja materiaalia esimerkiksi alumiinin muodossa. Kevyttä rakennetta siivittää uusi, entistä voimanlähdettä tehokkaampi 2.4-litrainen vastaisku- eli bokserimoottori.

GR 86:n ulkomitat ja mittasuhteet ovat pysyneet lähes muuttumattomina GT86-malliin verrattuna, mikä mahdollistaa uutuudellekin matalan painopisteen ja sen mukanaan tuomat edut.

Kori on luonnollisesti huomattavasti edeltäjäänsä vääntöjäykempi, ja tämä ei perinteisesti huononna auton ajettavuutta missään olosuhteissa. Erityistä huomiota on kiinnitetty myös korin aerodynaamisiin komponentteihin varmistaakseen mallin luokkansa parhaimman käsiteltävyyden myös korkeammissa nopeuksissa.

Täysin uusi Toyota GR 86 tullaan esittelemään Euroopassa myöhemmin tänä vuonna ilmoitettavana ajankohtana.

2 kommenttia