Tuulilasi

Uusi Sisu Polar tulee keväällä


Sisu Auto on julkistanut ensimmäiset kuvat uudesta Sisu Polar -mallistosta. Uusi mallisto on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa.
Kuvat Sisu Auto

Uusi Sisu Polar jatkaa menestyksellistä yhteistyötä Daimler AG:n kanssa. Sisu Polar -mallistossa Sisu Auton asiakaskohtainen suunnittelu, pitkälle viety tehdasvarustelu ja monipuolinen erikoisosaaminen yhdistyvät Daimlerin valmistamien komponenttien laatuun ja huipputeknologiaan.

Kolme vuotta sitten esitelty ensimmäisen sukupolven Sisu Polar -mallisto saavutti nopeasti erityisesti järeimmän luokan kuljetusyrittäjien suosion. Sisu Polar nimettiin myös vuoden 2012 kuorma-autoksi Suomessa ja nousi loppuvuodesta 2013 yli 25 tonnin maansiirtoautojen myyntikärkeen.

Uusi Sisu Polar -mallisto jatkaa vahvasti samalla linjalla. Uudessa Sisu Polarissa on Sisu Auton kehittämä vahva alustarakenne. Auton moottorit täyttävät Euro 6 päästömääräykset. Voimalinja perustuu Mercedes-Benzin tekniikkaan samoin kuin Sisuun modifioitu ohjaamo.

Sisun ulkoisen ilmeen muotokielessä on haettu yhtymäkohtia niin aikaisempaan mallistoon, omaleimaiseen tunnistettavuuteen kuin suomalaisten käyttöolosuhteiden erityisvaatimuksiin. Ohjaamon ”sisustamisesta” on vastannut teollinen muotoilija Jukka Pimiä, joka toteutti myös edellisen sukupolven Sisu Polarin muodot.

"Uusi mallisto tarjoaa laajat mahdollisuudet suunnitella auto yhdessä asiakkaan kanssa tarkasti ajotehtävään soveltuvaksi. Myös uudet mitta- ja massasäännökset voidaan hyödyntää täysimääräisesti, koska Sisun vahva alustarakenne on aina mitoitettu kantamaan määräyksiä suuremmat massat", Sisu Auton toimitusjohtaja ja omistaja Timo Korhonen sanoo.

Uuden Sisu Polar malliston ominaisuuksiin voi tutustua tarkemmin erikoissivustolla www.sisupolar.fi . Uusi Sisu Polar -mallisto tullaan esittelemään avainasiakkaille ja lehdistölle helmikuun alussa, ja tuotantoon mallisto tulee vuoden 2014 toisella neljänneksellä.

Julkaistu: 5.12.2013