Tuulilasi

Uusi Nissan X-Trail myyntiin syksyllä

Uusi Nissan X-Trail myyntiin syksyllä
Nissan täydentää mallistoaan uudella X-Traililla.
Julkaistu: 7.3.2014

Uudistunut malli liittyy merkin crossover-perheeseen Qashqain, Juken ja Muranon rinnalle.

Renault-Nissan-allianssin uudelle yhteiselle CMF-alustalle (Common Module Family) rakennettu X-Trail seuraa edeltäjänsä jalanjälkiä.

Täysin uudistetun muotoilun taustalla on Nissanin pyrkimys tehdä uudesta X-Trailista C-SUV-luokan monipuolisin automalli. Ulkonäkö on uudistunut Nissanin viimeaikaisen muotokielen mukaisesti, ja malli mukailee Nissanin näkemystä modernista crossover-katumaasturista.

Uutuuden muotoilu on sulavalinjainen ja urheilullinen, lisäksi siinä on uusia yksityiskohtia, kuten uudenlaiset ajovalot (LED-ajovalot ovat vakiona korkeamman varustelutason malleissa) ja huomiota herättävä LED-merkkikilpi, joka tekee autosta helposti tunnistettavan pimeällä. Lisäksi uudessa X-Trailissa on sähkötoiminen takaluukku ja avautuva panoraamakatto.

Mallilla on pituutta 4,64 metriä, leveyttä 1,82 metriä ja korkeutta 1,7 Metriä, ja sen akseliväli on 2,70 metriä maavaran ollessa 21 senttiä.

Istuimet sijoitettu teatterimaisesti

ulkomuodon lisäksi X-Trailin sisätilat ovat uudistuneet.

Malliin voi hankkia kaksi lisäpaikkaa lisävarusteena, jolloin istuinten teatterimaisen kaltevan sijoittelun ansiosta kaikki matkustajat näkevät ulos. Suunnittelu takaa myös sen, että matkustajat pääsevät helposti takaistuimille ja sieltä ulos.

X-Trailissa on myös uusi NissanConnect-järjestelmä, joka mahdollistaa muun muassa älypuhelimen integroimisen järjestelmään.

Uuden X-Trailin voimanlähteenä on dCi 130 -moottori, jossa on vahva vääntömomentti kaikilla nopeuksilla.

X-Trail on saatavana sekä etuvetona että nelivetona, jossa on Nissanin uusin ALL MODE 4×4-i -nelivetojärjestelmä. Auto on myös varustettu Nissanin uudella Chassis Control -alustanhallintajärjestelmällä ja Safety Shield -järjestelmällä.

Nissanin mukaan X-Traililla on merkittävä asema yhtiön kasvavassa crossover-mallistossa. Useilla eri markkina-alueilla myytävää mallia valmistetaan yhdeksässä eri tuotantolaitoksessa. Edellisen sukupolven versio oli yksi Nissanin myydyimmistä malleista kautta maailman, joten X-Traililla on suuri merkitys yhtiön pitkän aikavälin strategiassa.

Uusi Nissan X-Trail tulee myyntiin alkusyksystä 2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Kommentoi »