Tuulilasi

Uusi Lamborghini Huracan tulee toimeen vain viidellä sylinterilläUusi Lamborghini Huracan tulee toimeen vain viidellä sylinterillä

Lambroghini Huracan LP610-4 on uusittu kevyesti mallivuodelle 2016. Suurimpana uudistuksena on V10-moottorin sylinterien lepuutustoiminto, jolla autosta tehdään hieman aiempaa taloudellisempi.
Teksti Max Lange
Kuvat Lamborghini

Uudistus koskee kovakattoisen Huracanin lisäksi myös avokattoista Spyderia. Vaikka Lamborghinin 5,2-litraiseen V10-moottoriin on lisätty uusi toiminto, eivät teholukemat ole muuttuneet aikaisemmasta – 610 hv ja 560 Nm.

Sylinterien lepuutus ottaa pintakaasulla ajettaessa puolet moottorin sylintereistä hetkellisesti pois käytöstä, ja tällöin autosta tulee viisisylinterinen.

Vaikka tämänkaltaisessa superautossa kulutuslukemilla tai päästöillä ei juurikaan ole roolia, on Lamborghinin mukaan auton keskikulutusta onnistuttu tiputtamaan 0,3 litralla keskikilutuksen ollen nyt 12,2 l/100 km.

Yksi Huracanin suurimmista kritiikinaiheista mediassa on ollut auton aliohjaava luonne, joka ei ole palkinnut tarpeeksi osaavia kuljettajia. Lamborghinin kertookin, että se on hienosäätänyt nelivedon ohjauselektroniikkaa saadakseen aiempaa neutraalimman ajokäytöksen, etenkin Strada-moodissa.

Hiljattain on myös spekuloitu, että Huracanista saatetaan pian esitellä myös takavetoinen riisuttu versio.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 10.11.2015