Tällainen on uusi Hyundai Santa Fe – Kantikkuus on nyt muotia ja muotoilu suoraviivaista
Autouutiset
Tällainen on uusi Hyundai Santa Fe – Kantikkuus on nyt muotia ja muotoilu suoraviivaista
Santa Fen keulalla on aina 1,6-litrainen bensaturbo, mutta siitä on kaksi vaihtoehtoa: toinen on perushybridi ja toinen ladattava.
20.9.2023
 |
Tuulilasi

Hyundai Santa Fe uudistui jo edellisellä kerralla melkoisesti, mutta nyt otetaan todella iso harppaus. Auton muodot ovat harvinaisen särmikkäät, pyöreätä tai pyöristettyä linjaa on vaikea löytää mistään muualta kuin renkaista.

Silmiin pistää esimerkiksi vaakalinja, joka alkaa keulasta ja jatkuu lähes suorana perään asti. Myös pyöränkotelot ovat korostetun jyhkeät. Keula on lähes pystysuora, ja myös valojen muoto ja grafiikka korostavat suoria ja teräviä linjoja.

Sama suorien linjojen harmonia jatkuu ohjaamossa, kojelauta on lähes suorakaiteen muotoinen. Keskikonsoli on korostetun leveä. Ja kojelaudan yläosaa hallitsee iso näyttö, joka jakaantuu erikseen mittariston virkaa ajavaan osioon sekä isoon kosketusnäyttöön. Näytön alla kojelaudassa on vielä rivissä fyysisiä nappuloita, eli kaikkia toimintoja ei ole piilotettu kosketusnäyttöön.

Myyntiin uusi Santa Fe tulee ensin Koreassa, jossa myyntiä aloitellaan jo tämän vuoden puolella. Sen jälkeen vuorossa on USA, ja Eurooppaan uutukainen saapuu ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

Muuttuneiden muotojen lisäksi Santa Fe on myös kasvanut. Sen pituus on venähtänyt 4,5 sentillä 4,86 metriin. Akseliväli on 2,82 metriä. Keulalla on aina 1,6-litrainen bensaturbo, mutta siitä on kaksi vaihtoehtoa: toinen on perushybridi ja toinen ladattava. Niiden molempien jatkeena on kuusiportainen automaattivaihteisto. Pelkkää sähköversiota odottaville muistutettakoon, että Ioniq 7 on seuraava tuon perheen täysivaltainen jäsen.

Pitkä akseliväli tarkoittaa hyviä tiloja, ja tilan käyttö on myös joustavaa, sillä toinen ja kolmas istuinrivi voidaan taitella nurin tasaiseksi tilaksi, jolloin tavaratilassa voi vaikka yöpyä. Etumatkustajille on puolestaan tarjolla lisävarusteena jo Ioniq-malleista tutut relax-istuimet. Autojen ohjaamot ja matkustamot alkavat muistuttaa yhä enemmän ja enemmän olohuoneita.

Retkeilijöille tai muuten vaan autossa pitkää matkaa istuville on tarjolla uusia näppäriä ideoita. Keskikonsoli on leveä tarjoten runsaasti säilytystilaa. Sen voi avata fiksusti kummastakin päästä, eli tuo tila on sekä etu- että takamatkustajien käytettävissä. Keskikonsolin edessä on kaksi rinnakkaista langatonta latausmahdollisuutta älypuhelimille.

Kommentoi »