Tuulilasi

Uusi Hyundai Kona sai hinnat Suomessa


Suomeen juuri saapunut kompakti SUV Hyundai Kona täydentää merkin SUV-mallistoa. Hyundai Kona on muotoilultaan moderni ja jykevä, siinä on kattavat liitettävyyspalvelut sekä uusin turvallisuusteknologia. Uutuuden hinnat alkavat 21 990 eurosta.
Kuvat Hyundai

Täysin uusi Hyundai Kona on 4 165 mm pitkä, 1 800 mm leveä ja 1 565 mm korkea. Akseliväli on 2 600 mm. Uusissa kaksoisajovaloissa led-päiväajovalot on sijoitettu led-ajovalojen yläpuolelle. Konan korin ja katon kaksivärivalikoiman ja kymmenen selvästi erottuvan ulkovärin ansiosta on mahdollista personoida mieluisin kokonaisuus monen vaihtoehdon valikoimasta.

Matkustamon värivalikoimaan kuuluu neljä tehosteväriä ja niiden kanssa yhteen sopivat istuinten ja ohjauspyörän verhoilun koristetikkaukset.

Hyundai Konaan on tuotannon alkaessa valittavana kaksi pientä bensiiniturboa. 1,0 l T-GDI-moottorin yhteydessä on 6-vaihteinen käsivaihteisto. Moottorin suurin teho on 120 hv (88 kW), vääntömomentti 172 Nm ja yhdistetty polttoaineenkulutus: 5,2 l/100 km, yhdistetty CO2: 117 g/km. Vaihtoehtona on valittavissa 1,6 l T-GDI-moottorin (177 hv, 130 kW, 265 Nm) sekä Hyundain valmistaman 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston ja nelivedon yhdistelmä. Konan neliveto avustaa kuljettajaa kaikissa ajo-olosuhteissa. Se antaa enimmillään 50 % väännöstä takapyörille ajettaessa esimerkiksi vaativissa olosuhteissa kuten lumella tai soralla.

Uuden Konan monipuoliseen turvavarusteluun kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistustoiminnolla, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, kaista-avustin (LKAS), kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, staattinen kaarrevalo sekä kaukovaloassistentti.

Tässä autossa esitellään ensimmäistä kertaa Hyundain uusi tuulilasinäyttö, jossa kaikki olennaiset ajotiedot heijastetaan suoraan kuljettajan näkökenttään. Suuressa 8-tuumaisessa tuulilasinäytössä on luokkansa kirkkain kuva, jonka ansiosta tiedot näkyvät kuljettajalle helposti myös päivänvalossa.

Konassa on monipuoliset liitettävyysmahdollisuudet. Hyundain uutuuteen on saatavana lisävarusteena tietoviihdejärjestelmä kahdeksantuumaisella kosketusnäytöllä, joka sisältää navigointi-, media- ja verkkotoiminnot. Järjestelmä tukee Apple CarPlay- ja Android Auto -toimintoja. Navigointijärjestelmään kuuluu maksuton LIVE Services -palvelu 7 vuodeksi, johon kuuluvat reaaliaikainen tieto säästä, liikenteestä, nopeuskameroista sekä huomion arvoisista matkakohteista.

Konaan on mahdollista myös valita 7-tuumaisella näytöllä varustettu Display Audio -järjestelmä. Järjestelmän avulla myös perusvarustetason ostajat saavat käyttöönsä verkkoon yhdistetyt palvelut.  

Alkaen-hinnat

1,0 T-GDI 6MT Comfort                                                   21 990 € 1,0 T-GDI 6MT Style                                                        24 990 € 1,6 T-GDI 4WD 7DCT-aut. Comfort                                 29 990 € 1,6 T-GDI 4WD 7DCT-aut. Style                                      32 990 €

Julkaistu: 15.2.2018