Tuulilasi

Uusi Bentley-pomo myöntää: "Olemme myöhässä sähköistymisen kanssa"


Bentleyn uusi pääjohtaja Adrian Hallmark myöntää, että yhtiön olisi pitänyt reagoida nopeammin sähköautojen kehitystyöhön. Hänen mukaansa Bentley ei ole toiminut sähköistymisen suhteen niin nopeasti kuin olisi pitänyt ja mitä se olisi pystynyt.
Kuvat Bentley

Bentley lanseerasi vasta vuoden alussa ensimmäisen sähköisen autonsa, Bentayga hybridin.

”Me emme ole olleet riittävän valmiita autonomian, liitettävyyden sekä sähköistymisen kehittämiseen, vaikka olisimme hyvinkin voineet olla. Bentayga hybridi on hyvä ensimmäinen askel, mutta meidän on pystyttävä tekemään muutakin kuin yksi hybridi. Ensitöikseni Bentleyllä olemme laatimassa sähköistämissuunnitelman, jonka on edettävä niin nopeasti kuin mahdollista”, alkuvuodesta Jaguar Land Roverilta yhtiön johtoon siirtynyt Hallmark sanoo Autocarille.

“Peli automarkkinoilla on sekoittunut aivan uudella tavalla, muutos on ollut valtava. Meidän on varmistettava, että vuoteen 2025 mennessä jokaisesta Bentleyn mallista on tarjolla joko täyssähköinen tai hybridiversio. Tarkennamme suunnitelmaamme lähikuukausien aikana. Viimeistään vuoden loppuun mennessä meillä on oltava tehokas ja toimiva suunnitelma kasassa”, Hallmark sanoo.

Hallmark kertoo olevansa positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvän vastaanoton Geneven autonäyttelyssä esitelty Bentayga hybrid on saanut.

”Sitä on kehuttu todella paljon ja mielenkiinto autoa kohtaan on ollut valtava.”

Seuraava Bentley, johon odotellaan hybridiä, on loppuvuodestajulkistettava Flying Spur.

Hallmark kertoo, että ensimmäinen täyssähköinen Bentley tulee viiden vuoden sisällä, mutta hän ei kerro, mistä mallista on kyse.  

Julkaistu: 2.5.2018