Uudistunut Kia Ceed saapuu Suomeen – nyt myös lataushybridinä
Autot ja liikenne
Uudistunut Kia Ceed saapuu Suomeen – nyt myös lataushybridinä
Uudistunut Kia Ceed saapuu syyskuussa Suomeen. Kyseessä on Ceedin kolmannen sukupolven malliversio, joka uudistusten myötä lisää suosikkimallin vetovoimaisuutta entisestään.
3Kommenttia
Julkaistu 10.9.2021
Tuulilasi

Vuonna 2006 esitelty Ceed oli Kian ensimmäinen malli, joka oli suunniteltu Euroopan markkinoille. Samassa yhteydessä lanseerattiin Kian ainutlaatuinen seitsemän vuoden takuu.

"Kia Ceediä on valmistettu Kian Euroopan tehtaalla Slovakiassa noin 1,5 miljoonaa kappaletta sen ensiesittelyn jälkeen. Ceedillä on erittäin iso merkitys Kian menestyksessä Euroopassa. 28 prosenttia Kian kokonaismyynnistä koostuu Ceedistä", kertoo Kia Europen viestinnästä ja brändin kokemusmaailmasta vastaava Panu Väinämö.

Ceed on tarjolla neljänä eri korimallina: Ceed, Ceed Sportswagon, XCeed, ja ProCeed. Näistä Ceed Sportswagon ja XCeed ovat saatavana suosittuina ladattavina hybrideinä, joiden toimintamatka sähköllä on jopa 48-50 km.

"Ceed näyttelee merkittävää roolia Kian menestyksessä Suomessa. Ceed-malliston kanta Suomessa on yli 32 000 kappaletta. Malli kuuluu Suomen myydyimpien autojen joukkoon. Ceedin vahvuuksia ovat näyttävä muotoilu, monikäyttöisyys, yhdistettävyys sekä laaja voimalinjatarjonta. Uudistunut Ceed on myös ensimmäinen Kia, joka on varustettu merkin uudella logolla", sanoo Kia Finlandin tuotepäällikkö Kalle Kaura.

Ceed-mallisto on kokenut tukun päivityksiä niin sisältä kuin ulkoa. Keulamaski, etuvalot, vanteet ja takapuskurin alaosa ovat uudistuneet. Samoin urheilullisten, viisiovisten GT- ja GT-Line -mallien takavalot ovat uudet. Sisällä uutta ovat istuinmateriaalit, vaihteiston reunapaneeli sekä vaihteenvalitsimen design. 12,3" mittaristoon on puolestaan tullut uusia teemoja. Ladattava Plug-in Hybrid -malli on saanut kokonaan uuden mittariston. Kojelautaa hallitseva 10,25" kosketusnäyttö on puolestaan entistä käyttäjäystävällisempi.

Ceediin on saatavana uusia turvallisuusvarusteita, jotka ovat tuttuja isommista autoista, kuten katvealueen valvontajärjestelmä, kaistallapitoavustin, risteävän liikenteen valvonta, takamatkustamon valvontajärjestelmä sekä turvallisen poistumisen järjestelmä.

Uudistunut Ceed tarjoaa innovatiivista teknologiaa erityisesti yhdistettävyyden muodossa. UVO-Connect etähallinta mahdollistaa esimerkiksi auton tietojen seuraamisen sekä lataukseen liittyvien ominaisuuksien hallinnan. Yhdistettävyyttä helpottaa langaton Android Auto ja Apple Car Play. Auton järjestelmä ja kartat on nyt myös mahdollista päivittää OTA-etäpäivitystoiminnon avulla.

Uudistuneen Ceed-malliston hinnat alkavat (5d) 19 990 eurosta. Mallisto kattaa neljän eri koriversion lisäksi kuusi varustetasoa: LX, EX, Business Premium, GT-Line, GT-Line Business Premium ja GT Business Premium. Ceed-malliston kilpailukykyä lisää sen laaja voimalinjatarjonta, joista taloudelliset, ladattavat hybridit puhuttelevat erityisesti yritysautoilijoita sen alhaisten CO2-päästöjen ansiosta (alkaen 29 g/km). Ceed Plug-in Hybridin suosiosta kertoo se, että malli on Ruotsin myydyin ladattava hybridiauto Ceedin ollessa samalla koko segmenttinsä rekisteröidyin henkilöauto maassa.

Ceed on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin ainutlaatuisella seitsemän vuoden tehdastakuulla.

3 kommenttia