Tuulilasi

Uudistuneen Kia Soulin myynti alkoiUudistuneen Kia Soulin myynti alkoi

Katumaasturi Kia Soulin myynti Suomessa on alkanut.
Teksti TL-verkkotoimitus

Uuden Soulin hinnat lähtevät 20 990 eurosta, ja varustetasot ovat Groove, Funk ja Supreme.

Täysin uuden Soulin muotoilussa on haettu vaikutteita Kia Track’ster -konseptiautosta, ja toisen sukupolven Soul pohjautuu alustaltaan Kia Cee´d -malliin.

Uudistuksen myötä auton pituus ja akseliväli ovat kasvaneet 20 mm ja leveys 15 mm. Auto on 10 mm edeltäjäänsä matalampi. Uusi Soul on 4 140 mm pitkä, 1 800 mm leveä ja 1 600 mm korkea. Auton akseliväli on 2 570 mm.

Soulin materiaaleista 66 prosenttia on ultra- tai suurlujuusterästä., ja korin kiertojäykkyys on kasvanut 29 prosenttia edeltäjäänsä verrattuna.

Ulkoisesti uuden Soulin tunnistaa uudistuneesta keulailmeestä. Soulin uusien ajovalojen yhteyteen on sijoitettu LED-päiväajovalot. Myös sumuvalojen ympäristö on muotoiltu uusiksi. Auton personointimahdollisuudet alkavat heti keulapuskurista, johon on tarjolla varustetasojen mukaan eri värivaihtoehtoja.

Soulin nuorekasta sivuprofiilia korostavat uudet ovenkahvat, peilit sekä tyylikkäät Soul-logot sivuilla. Ulkoasun kruunaavat kaksiväriset 18” tuuman kevytmetallivanteet. Takaa uuden Soulin tunnistaa uudesta tavaratilan luukusta, takapuskurista ja uusista takavaloista. Jännittävä yksityiskohta on auton takaosaa kiertävä kiiltomusta koristelu.

Sisätiloiltaan Soul on muotoiltu uusiksi. Pyöreisiin muotoihin perustuvia sisätiloja ovat inspiroineet ääniaallot. Korkealle asennetut ”leijuvat” diskanttikaiuttimet luovat yhtenäisen ja raikkaan ilmeen. Auton mittaristo on uudistunut digitaalisella Supervision-mittaristolla (4,3” TFT LCD). Flex Steer -mukautettava ohjausvaste ja lämmitettävä ohjauspyörä tulevat Souliin uusina varusteina.

Soulin tavaratila on kasvanut 4 prosenttia ollen nyt 354 litraa (VDA). Merkittävää on myös 60 mm aiempaa leveämpi takaluukku, joka helpottaa auton lastaamista.

Uusi Soul on saatavana kahtena moottorivaihtoehtona: 1.6 GDI bensamoottorilla (135 hv) tai 1.6 CRDi -dieselinä (128 hv). Molempien voimanlähteiden yhteyteen ovat tarjolla 6-vaihteiset manuaali ja automaattivaihteistot.

Uusi Soul saapuu Suomeen kolmena eri varustetasona: Groove, Funk ja Supreme. Lähtötaso Grooven vakiovarustukseen kuuluvat muun muassa: Flex Steer -mukautettava ohjausvaste, vakionopeudensäädin nopeudenrajoittimella, nahkaverhoiltu lämmitettävä ohjauspyörä, 16” kevytmetallivanteet, audiojärjestelmä 6 kaiuttimella (2 kpl diskanttikaiuttimella) ja LED-valot takana. Funk-varustetasoon sisältyvät edellä mainittujen lisäksi muun muassa LED-päiväajovalot, kosketusvärinäyttö keskikonsolissa ja peruutuskamera.

Supreme-tason Soulissa varusteet korostavat edelleen auton yksilöllisyyttä. Varustukseen kuuluvat muun muassa erikoisväri katossa ja sivupeileissä, kaksiväriset 18” kevytmetallivanteet, korkeakiiltoiset mustat puskurit edessä ja takana, kromikoristellut ovenkahvat sisätiloissa ja tunnelmavalaistus sisäpuolen etuovissa.

Kia Soulin ennakkomyynti käynnistyi tänään keskiviikkona.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 28.5.2014