Tuulilasi

Uudistettu Mazda2 Suomeen ensi vuoden alussa

Uudistettu Mazda2 Suomeen ensi vuoden alussa
Uudella muotoilulla, Skyactiv-teknologialla ja kattavammilla i-Activsense-turvallisuusominaisuuksilla varustettu 2020 Mazda2 on parannettu versio Mazdan B-segmentin hatchbackistä. Auto tulee myyntiin kaikkialla Euroopassa vuoden 2020 alkupuolella.

Uusi Mazda2 on KODO-muotoilun viimeisin kehitysaskel. Sen tyyli rakentuu minimalistisen estetiikan puhtaudesta ja dynamiikasta. Auton muodon leveyttä ja vakautta on entisestään kohennettu uusilla kiiltäviksi pinnoitetuilla 16 tuuman alumiinivanteilla.

Auton sisätilojen materiaalit ja väriteemat on valikoitu huolellisesti korkealuokkaista, harmonista sisätilan ympäristöä tavoitellen. Matkustamon hiljaisuus on saavuttanut uuden tason – Mazdan tuotekehitys melu- ja värähtely -tasojen alentamisessa on ottanut ison askeleen eteenpäin. Matkustamon mukavuutta on parannettu lisävarusteena saatavilla lämmitetyllä ohjauspyörällä, taustapeilin himmennysautomatiikalla sekä Mazda Connect tietoviihdejärjestelmällä, joka tukee Applen CarPlay järjestelmää.

Mazdan Skyactiv-arkkitehtuurin viimeisintä kehitystä on käytetty myös Jinba Ittai filosofian mukaisen ajokokemuksen parantamiseen. Uusi etuistuimen muotoilun tarjoama ihanteellinen istuma-asento vähentää rasitusta ja parantaa tuntumaa tiehen, mikä tekee ajamisesta helpompaa ja mukavampaa.

Uudistettujen jousitusjärjestelmien ansiosta auton liikkeet ovat tasaisemmat ja ajo on miellyttävämpää. Käytössä oleva G-Vectoring Control Plus järjestelmä (GVC Plus) tekee ajoneuvon käsittelystä vakaampaa ja turvallisempaa.

Uudistettu Mazda2 tulee myyntiin 1,5-litraisella, 90 hv:n Skyactiv-G-bensiinimoottorilla, kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla ja Mazda M Hybrid -järjestelmällä varustettuna.

Mazda M Hybrid -järjestelmä yhdistää sähkökäyttöiset apumoottorit ja jarrutusenergian talteenottojärjestelmän. Ne tehostavat yhdessä sekä moottorin vääntöä että parantavat polttoainetaloudellisuutta tarjoten samalla sulavamman ajokokemuksen.

Laajennettu valikoima kehittyneitä turvallisuusominaisuuksia sisältää nyt vakiovarusteena olevat LED-ajovalot sekä varustetasosta riippuen adaptiiviset LED-ajovalot, LAS-kaistanpitoavustimen, liikennemerkit tunnistavan TSR-järjestelmän ja 360 asteen näkymän kamerajärjestelmän.

Julkaistu: 29.7.2019
1 kommentti