Uuden Kia Sportagen Suomen hinnat pian julki
Autot ja liikenne
Uuden Kia Sportagen Suomen hinnat pian julki
Ensimmäiset joulukuussa Suomeen saapuvat, viidennen sukupolven Kia Sportaget on valmistettu. Täysin uudet Sportaget valmistetaan yhtiön huippumodernilla Slovakian tehtaalla Zilinassa. Ensimmäisen kerran mallin 28-vuotisen historian aikana Sportagesta valmistetaan Euroopan markkinoille suunniteltu malliversio.
3Kommenttia
Julkaistu 7.12.2021
Tuulilasi

”Saamme ensimmäiset autot Suomeen joulukuun puoliväliin mennessä. Uusi Sportage on merkittävässä roolissa Kian menestyksessä vuonna 2022. Kyseessä on Kian tärkein lanseeraus ensi vuonna”, sanoo Kia Brand Director Rami Kittilä.

Sportagen kanta on Suomessa lähes 10 000 kappaletta. Uuden mallin suosiota lisää sen laaja hybriditarjonta, joka puhuttelee erityisesti yritysautoilijoita.

”Sportagen uusi voimalinjatarjonta vastaa täydellisesti markkinoiden vaatimuksiin. Mallisto on erittäin laaja ja kilpailukykyinen kattaen niin kevythybridit, hybridit kuin ladattavat hybriditkin nelivetoisina. Auton vetovoimaisuutta lisää eurooppalainen muotoilukieli, ensiluokkainen laatuvaikutelma sekä yhdistettävyys”, Kittilä jatkaa.

Täysin uusi Sportage on saa­ta­va­na kol­me­na eri hy­bri­di­ver­sio­na. La­dat­ta­van hy­bri­din voi­ma­lin­ja­na on 1,6-lit­rai­nen ben­sii­ni­tur­bo­moot­to­ri, 66,9 kW sähkömoot­to­ri ja 13,8 kWh akus­to. Voi­man­lin­jan tuot­ta­ma ko­ko­nais­te­ho on 265 hv. Hy­bri­di­ver­sion voi­manlähteenä on 1,6-lit­rai­nen ben­sii­ni­tur­bo­moot­to­ri, 44,2 kW sähkömoot­to­ri sekä 1,49 kWh akus­to. Järjes­telmän tuot­ta­ma ko­ko­nais­te­ho on 230 hv. Kol­mas hy­bri­di­ver­sio on ta­lou­del­li­nen ke­vyt­hy­bri­di, joka on saa­ta­va­na niin ben­sii­ni- (150 hv) kuin die­sel­moot­to­rin (136 hv) kans­sa. Sportage-malliston CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 31 g/km (Plug-in Hybrid).

Sportagen historia ulottuu aina vuoteen 1993 saakka, jolloin ensimmäisen sukupolven Sportage esiteltiin. Kian Slovakian tehdas on valmistanut Sportagea sen toisen sukupolven malliversiosta lähtien. Kyseistä mallia valmistetiin 104 500 kappaletta. Kolmannen sukupolven Sportagen tuotantomäärä oli jo 797 500 kappaletta. Poistuvaa Sportagea-mallia Slovakiassa on valmistettu yli miljoona kappaletta vuodesta 2015 alkaen tehden siitä yhden suosituimman Kia-mallin Euroopassa.

Uuden Kia Sportagen hinnat julkistetaan Suomessa joulukuun 15. päivä.

3 kommenttia