Ulla Engeström, ThingLink (10 starup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 1/10)
Puheenaiheet
Ulla Engeström, ThingLink (10 starup-yrittäjää, joita kannattaa seurata 1/10)
Image ja Slush valitsivat kymmenen kasvuyrittäjää, joita kannattaa nyt seurata. Slush-tapahtuma järjestetään 18.–19.11. Helsingin Messukeskuksessa.
Julkaistu 17.11.2014
Image

Ajatus yhdistää esineet internetiin synnytti opettajien oppimateriaalipankin.

Kaikki lähti Ulla Engeströmin havainnosta. Internet 2.0 oli muuttamassa markkinat.

”Ahaa-elämykseni oli, että internet of things sisältää vain tunnistetut, massatuotetut esineet. Muunlaiset esineet eivät ole mukana digitaalisessa maailmassa, koska niihin ei voi viitata.”

ThingLinkin idea oli tehdä verkossa näkymätön maailma näkyväksi, tuoda fyysiset esineet digitaaliseen maailmaan.

”William Gibsonin kirjassa sanottiin, että esineet ovat ainoita, jotka matkustavat tulevaisuuteen. Ihmiset kuolevat. Kukaan ei tiedä esineiden tarinaa, voi kun ne voisivat kertoa tarinansa.”

Vuonna 2010 Engeström palkkasi mukaan Janne Jalkasen rakentamaan interaktiivista kerrosta, jonka pystyisi panemaan verkossa kuvien, videoiden ja fyysisten esineiden päälle.

Aluksi ThingLinkiä alkoivat käyttää lifestylebloggaajat. Nämä lisäsivät kuviin musiikkia ja muuta sisältöä. Seuraavaksi innostuivat kustantajat, toimitukset, jotka halusivat verkossa julkaistaviin graafeihin ja kuviin hyperlinkkejä.

Kolmantena tulivat opettajat.Yhdysvalloissa monilla kouluilla ei ole varaa ostaa kalliita oppikirjoja, siksi opettajat luovat ThingLinkin avulla oppimateriaalia.

”Interaktiiviset videot voivat olla tulevaisuuden oppikirjat. Kuvissa ja videoissa on valtava potentiaali. Opettajat ovat innoissaan. Keräämme arkistoa, ja tarkoitus on tarjota koko oppikirjamateriaali interaktiivisena.”

ThingLinkin perustili on ilmainen. Lisäominaisuudet maksavat. Sisällöntuottajia on noin miljoona, käyttäjiä 45 miljoonaa kuukaudessa. Työntekijöitä on 11, toimistot Helsingissä, New Yorkissa ja Palo Altossa. Engeström muutti vuosi sitten Helsingistä New Yorkiin ja keväällä Kaliforniaan.

”Olla suomalainen, nainen, äiti, teknologia-startupin perustaja on lähes sama kuin sanoisi olevansa joulupukki.” 

Image ja Slush valitsivat kymmenen kasvuyrittäjää, joita kannattaa nyt seurata. Slush-tapahtuma järjestetään 18.–19.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Kommentoi »