Tuulilasi

Uberin kuljettajat kirjautuneena jopa 80 tuntia viikossaUberin kuljettajat kirjautuneena jopa 80 tuntia viikossa

Uberin taksilupien selvittelyasiassa Lontoossa on ilmennyt mielenkiintoisia seikkoja. Yhtiö lähetti selvityskirjeen parlamentin jäsenille keskiviikkona.
Kuvat All Over Press

Kirjeen mukaan noin kolmannes Uberin Lontoon 50 000 kuljettajasta on ollut kirjautuneena applikaatioon yli 40 tuntia viikossa. 8 % kuljettajista oli kirjautuneena yli 60 tuntia viikossa, 2,6 % yli 70 tuntia ja 0,8 % yli 80 tuntia viikossa.

Uber menetti Lontoon taksilupansa, silloin sitä syytettiin mm. kuljettajien ylettömän pitkistä työajoista.

Uberin Britannian johtoon kuuluvan Andrew Byrnen mukaan kirjautuminen ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin työssäoloaika.

“Applikaatioon voi kirjautua koska tahansa, mutta voi itse päättää, koska ottaa vastaan kyytejä. Tunti kirjautuneena sisään ei siis tarkoita tuntia työssä. Usein kuljettajat eivät ota kyytipyyntöä vastaan ”, Byrne kirjoitti kirjeessä Reutersin mukaan.

Byrnen mukaan Uber kehittää parhaillaan työkalua, jonka avulla se pystyy rajoittamaan kuljettajiensa työtuntien määrää. Sen on tarkoitus valmistua tammikuussa.

Asiaa tutkivan komitean puheenjohtaja alleviivasi, että haluaa Uberilta tarkkoja yksityiskohtia heti vuoden alussa.

”Uberin omat tilastot osoittavat, että osa kuljettajista on kirjautuneena jopa 80 tuntia viikossa. Sen faktan pitäisi huolestuttaa kaikkia, jotka Uberilta kyydin tilaavat”, sanoi puheenjohtaja Rachel Reeves.

”Haluamme Uberin kertovan mahdollisimman pian ja tarkasti, miten he tulevat kuljettajiensa työaikoja rajaamaan jatkossa.”  

Julkaistu: 21.12.2017