Tuulilasi

Tuulilasin kuntoa valvotaan nyt katsastuksissa

Tuulilasin kuntoa valvotaan nyt katsastuksissa
Tuulilasi on autossa kantava rakenne, jota halkeamat merkittävästi heikentävät. Tuulilasiin on usein myös integroitu erilaista tekniikkaa, kuten antureita, sensoreita ja kameroita, joiden toimintaan pienetkin naarmut ja lovet lasin pinnassa saattavat vaikuttaa.
Julkaistu: 6.3.2018
Vuoden 2017 määräaikaiskatsastuksissa todettiin tuulilasiin tai sen puhdistuslaitteisiin kohdistuvia vikoja tai puutteita yhteensä 148 014 kappaletta, joista 139 759 oli korjauskehotuksia ja 8255 katsastuksen hylkäykseen johtaneita vikoja.
Trafin ohjeissa katsastuksen arvosteluperusteiksi todetaan, että suoraan hylkäykseen johtava vika tuulilasissa on sen puuttuminen tai puutteellinen kiinnitys. Myös mm. halkeamat kuljettajan näkökentässä tai liimatun lasin halkeama reunasta reunaan voivat johtaa hylkäykseen.
Vuonna 2017 määräaikaiskatsastuksia suoritettiin kaikkiaan noin 2,7 miljoonaa. Tarkastuskohteen ”Tuulilasi ja puhdistuslaitteet” havaittujen korjauskehotusten suhteellinen osuus on 5,2 % ja hylkäykseen johtavien vikojen osuus on 0,31 %.

Tuulilasitarkistuksia autoilijoille pääsiäisliikenteessä

Autoalan insinööriopiskelijat tekevät palveluna autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkistuksia valituilla ABC-asemilla pääsiäisviikonlopun liikenteessä. Keväällä aurinko paistaa matalalta ja aiheuttaa tuulilasiin häikäisyä ja heijastuksia. Naarmuinen ja huonokuntoinen tuulilasi pahentaa tilannetta ja huonossa kunnossa olevat tuulilasinpyyhkijät naarmuttavat lasin pintaa entisestään.
Tuulilasitarkistuksia tarjotaan seuraavissa kohteissa:
Helsinki -> ABC Prisma Kaari Kannelmäki Hämeenlinna -> ABC Tiiriö Lappeenranta -> ABC Viipurinportti Oulu -> ABC Tupos Liminka Seinäjoki -> ABC Seinäjoki Turku -> ABC Koulukatu
Kiirastorstaina 29.3. klo 13-18 (Helsingissä Kannelmäessä jo klo 10.00 alkaen) Pitkäperjantaina 30.3. klo 9-14 Pääsiäismaanantaina 2.4. klo 12-17
Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Trafin, Liikenneturvan ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja.
Kommentoi »