Tuoreet vanhemmat Inka Henelius ja Henri Määttä: "Vaipanvaihtovastuu on isällä"
Puheenaiheet
Tuoreet vanhemmat Inka Henelius ja Henri Määttä: "Vaipanvaihtovastuu on isällä"
Inka Heneliuksen ja Henri Määtän esikoinen syntyi kaksi viikkoa sitten.
Julkaistu 24.10.2016
Apu

Urheiluankkuri Inka Henelius, 37, ja Henri Määttä, 29, saivat esikoisensa kaksi viikkoa sitten. Elämä vauvan kanssa on ollut uuden opettelua. Poika on perustyytyväinen lapsi

- Kaikki on hyvin, kun hän saa ruokaa ja päästää makeat pierut päälle, Henelius nauroi Helsinki International Horse Show`n Lady`s Night kutsuvierastilaisuudessa lauantaina Helsingin Jäähallilla.

Vauva oli illan ensimmäistä kertaa anoppilassa hoidossa.

- Molemmilla pojan isovanhemmilla on se tilanne, että edellisistä lapsenlapsista on kahdeksan vuotta. Pikkunyyttiä otetaan hoitoon mielellään.

Synnytys oli pidempi, mitä Inka etukäteen osasi arvioida. Nyt tapahtumasta on päällimäisenä positiiviset muistot.

- Siinä tilanteessa tuntui, että voimat olivat poissa. Ehkä meidät naiset on sisäänrakennettu niin, että se kuitenkin unohtuu muutamassa päivässä.

HIFK:n urheilutoimenjohtajana työskentelevä puoliso on osallistunut esikoisen hoitoon innoissan. Esimerkiksi vaipanvaihtovastuu oli ensimmäiset päivät vain Henkalla.

-  Vaihdoin ensimmäisen vaipan, kun poika oli viiden päivän ikäinen. Vauva on saanut ruokaa alusta asti myös pullosta, kun minulta ei tule riittävästi ravintoa. Toisaalta se on hyvä, niin myös isä ja muut voivat syöttää häntä.

Pojan ristiäiset pidetään itsenäisyyspäivänä.

- Valitsimme vaatimattoman päivämäärän. Liput salkoon!

Kommentoi »