Apu

Tuomas Enbuske: Suomalaiset, jalat ristiin ja stoppi synnytystalkoille!

Tuomas Enbuske: Suomalaiset, jalat ristiin ja stoppi synnytystalkoille!
Tuomas Enbuske ei ole huolestunut suomalaisten syntyvyyden laskusta.

Suomi katoaa! Tilastokeskus kertoi juuri, että meneillään on jo kolmas vuosi, kun suomalaisia kuolee enemmän kuin syntyy. Maailmasta on siis vaarassa kadota persjalkaiset, mielialalääkkeitä napostelevat, kaamosmasentuneet diabeetikot. Apu-va!

Demareiden Antti Rinne puhui jo aiemmin synnytystalkoista. Siitä loukkaannuttiin, koska silloin sattui olemaan muuten tylsä loukkaantumisviikko.

Nyt joka toinen poliitikko otti kasvoilleen kotona peilin edessä harjoitellun huolestuneen ilmeen ja taivasteli, miten saisimme lisää vauvoja Suomeen. Itse he olivat ilmeisesti unohtaneet, miten niitä tehdään.

Kennedy oli väärässä

Poliitikkojen huolena oli huoltosuhde, eli onko valtiolla veronmaksajia ja työntekijöitä. Tämä kertoo täydestä itsekeskeisyydestä. Poliitikko ajattelee maailmaa niin, että hänellä ja hänen seuraajillaan on tarpeeksi pelimerkkejä hallita alamaisiaan.

Presidentti John F. Kennedy oli väärässä. Emme me ole täällä valtiota varten. Valtio on täällä meitä varten, ja sen pitäisi olla paljon nykyistä pienemmässä osassa.

Ei kai nyt kukaan sammuta valoja ja mene painimaan makuuhuoneeseen, jotta valtion huoltosuhde pysyisi kunnossa. Valtio ei herää öisin hyssyttelemään koliikkivauvaa, korjaa lasten tuhoamaa parisuhdetta tai auta raahaamaan peli- ja kannabisriippuvaista synnytystalkoiden valuvikaa ulos kotoa tämän 18-vuotissyntymäpäivänä.

Länsimaissa on muitakin tapoja kokea merkityksellisyyttä

Vasemmistopoliitikot horisivat, että lapsiperheillä on niin hankalaa nykyään. Höpöhöpö. Suomi oli sotien jälkeen syntyvyyden huippuvuosina paljon köyhempi ja turvattomampi maa kuin nykyään.

Eniten lapsia syntyy nykyäänkin kehitysmaissa eli siellä, missä ei ole mahdollisuutta muuhun merkityksen kokemiseen kuin vanhemmuuteen. Rikkaissa länsimaissa taas on mahdollisuus kokea itsemme tärkeäksi ja merkitykselliseksi myös muuten.

Köyhissä maissa lapset ovat edelleen usein hyödykkeitä ja kauppatavaraa. Tyttärestä saa myötäjäiset tai seksiorjan länsimaalaisille perheenisille, ja pojat elättävät vanhempansa muuten.

Länkkäreiden lapsilla on onneksi mahdollisuus hylätä k*sipäiset vanhempansa laitoksiin. Jos vanhempasi tuhoavat elämästäsi ensimmäiset 18 vuotta, tuhoamisen ei tarvitse jatkua seuraavaa 18 vuotta, kiitos hyvinvointiyhteiskunnan.

Vanhemmuus on narsistinen testi

Suomen väkiluku kääntyy laskuun vuonna 2035. Ai kamalaa. Vai onko?

On yhdentekevää, onko suomalaisia kolme vai kuusi miljoonaa sadan vuoden päästä. Vielä yhdentekevämpää on se, mikä on Suomen rajojen sisällä elävien ihmisten ihon väri tai mitä kieltä he puhuvat. Mitä väliä?

Syntyvyyden laskemisen syyksi on väitetty muun muassa nautintojen tavoittelun ja itsekkyyden kasvua. Ensinnäkään ei ole mitään todisteita, että ihminen olisi itsekkäämpi nykyään kuin ennen. Ei vanhemmuudessa ole kyse siitä, mitä se vanhemmalle antaa. Vanhemmuus on ehdotonta vastuuta. Siinä ei ole kyse nauttimisesta lapsen ensi askelista tai oman lapsen nerouden kertomisesta koko maailmalle Facebookissa.

Vanhemmuudessa on kyse aivokemian hetkellisestä häiriöstä, narsistisesta testistä katsoa, minkälaisen DNA-kopion itsestään saa.

Lapset eivät ole toiveidemme summa. Niistä voi tulla vaikka helluntailaisia, kepulaisia tai – herra varjelkoon – toimittajia. Ja niille pitää antaa se anteeksi.

He eivät pyytäneet syntyä. Joten kaikki mitä he tekevät, on ehdottomasti vanhempien vika.

Julkaistu: 20.11.2018
6 kommenttia