Apu

Tuomas Enbuske: Sosialismi on kuin ilmastonmuutos

Tuomas Enbuske: Sosialismi on kuin ilmastonmuutos
Tuomas Enbuske kirjoittaa, että markkinatalous poisti väkivallan, kun taas sosialismi veisi ihmiset maapallolta kokonaan.
Julkaistu: 8.10.2019

Ilmastoliikkeen on oltava naimisissa sosialismin kanssa, jotta meillä olisi vielä toivoa. Näin viestivät vasemmisto-opiskelijat, joille ilmaston pelastamista tärkeämpää on mainostaa itseään. Minä käsken lähettämään avioeropaperit välittömästi.

Kansanedustaja Anna Kontula puolestaan ilmoitti olevansa eduskunnan ainoa kommunisti. Kontulan mukaan ”lähikauppa on kapitalistinen, kotona ollaan kommunisteja”. Aivan! Vain tunteeton friikki ottaa lapsiltaan maksua ruoasta tai isovanhemmiltaan vierailusta.

Sori vaan Kontula, mutta tämä ei ole todiste kommunismin, vaan enemmänkin konservatiivisten perhearvojen puolesta.

Markkinatalous poisti väkivallan

Perhe on ihmisen tärkein yksikkö. Ja juuri sen takia ”kommunismi” ei toimi niiden kanssa, joita emme rakasta kuin lapsiamme. Vaatimus rakastaa tuntematonta kuin omia lapsiaan on sairas ja vastenmielinen. Jos todella rakastaisimme jokaista tuntematonta kuin omaa lastamme, emme olisi ihmisiä, vaan robotteja.

Jos rahaa ja markkinataloutta ei olisi, ihminen tulisi hulluksi, kun pitäisi muistaa, kuka leikkasi kenenkin nurmikon ja kenen pitäisi sen takia korjata toisen vessanpönttö. Siksi ennen rahataloutta eläneet esi-isämme tappoivat kiistoissa koko ajan toisiaan. Markkinatalous poisti väkivallan ja rikastutti ihmisen.

Pohjoismaiden vihreän vasemmiston pääsihteeri Mia Haglund puolestaan ehdotti rikkaille kymmenen miljoonan euron omistuskattoa. ”Ylimenevä osuus kerättäisiin ilmastonmuutoksen torjuntaan”. Ja mikä hemmetin ylimenevä osuus? Yli 10 miltsiä omistavalla olisi kaksi vaihtoehtoa: työskennellä loppuelämänsä orjana valtiolle tai lopettaa työt. Veikkaan jälkimmäistä.

Sosialistien suurin yhteiskunnallinen tavoite on nykyään vain verojen kerääminen. Kaukana ovat ne ajat, kun kommunistit 1950-luvulla vielä vaativat duunareille pienempää verotusta.

Mutta kun firmojen tärkein tuote eivät ole verot, vaan keksinnöt. Jäisivät siis tulevaisuuden Facebookit ja Koneen hissit kokonaan keksimättä.

”Kuka tarvitsee yli 10 miljoonaa euroa?” on ovela kysymys. Siihen kun ei ole olemassa vastausta. Ei kukaan. Mutta kukaan ei tarvitse myöskään yhtään sen enempää vessapaperia, internetiä tai vasemman silmänsä verkkokalvoa.

Karl Marx oli materialisti

Vihreä aate alkoi kehittyä vasta 1980-luvulla, kun sokeinkin kommunisti alkoi tajuta, ettei sosialismi saakaan aikaan luvattua talouskasvua paremmin kuin kapitalismi. Sosialismi nimenomaan on ”kasvun ideologia”.

Sosialismia vaativat nuoret eivät vain ole jaksaneet ­kahlata läpi Karl Marxiaan. Marx oli ensimmäinen filo­sofi, joka nimenomaan oli materialisti ja joka rakasti talous­kasvua.

Sosialismi vain on niin onneton systeemi, ettei se edes ­itse saa talouskasvua aikaiseksi. Siksi se tarvitsee ensin kapitalismia luomaan kasvun, jonka se sitten itse voi jakaa. Tämä systeemi tunnetaan myös nimellä sosiaalidemokratia.

Talouskasvu itsessään ei tuhlaa luonnonvaroja. Se nimenomaan työstää pienistä resursseista mahdollisimman kallista tavaraa. Miljonäärin Rolexiin menee saman verran luonnonvaroja kuin halpaan kelloon. Rolex lisää talous­kasvua satoja kertoja enemmän kuin halpatuotanto.

Jos rakastat lapsiasi, anna heille ruoan lisäksi myös historiankirjoja luettavaksi. Sosialismin uhka on ihan yhtä suuri uhka kuin ilmastonmuutos. Molempien toteutuessa siirrymme kivikaudelle ja katoamme lopulta maapallolta kokonaan.

5 kommenttia