Apu

Tuomas Enbuske: Rasismi on puhtausneuroosi

Tuomas Enbuske: Rasismi on puhtausneuroosi
Tuomas Enbuske: "Kauempaa tulevista geeneistä on hyötyä. Sisäsiittoisuuden vaaran voi tarkista nopeasti lukemalla 30 sekuntia seurapiiripalstoja kuninkaallisten sekoilusta."
Julkaistu: 5.11.2019
Maistellaanpas sanaa etnonationalisti, sehän on pelkkänä sanana suloinen. Etno, mystistä esi-isien henkien rummunsoittoa ja nationalismi 1800-luvun romantiikkaa.
Yle julkaisi juuri jutun suomalaisista ”etnonationalisteista”. He haluavat vaalia suomalaisen ”rodullista” puhtautta mittailemalla esi-isien geneettistä puhtautta ja ohjata romanit ja juutalaiset ulos Suomesta. Ylen käyttämä etnonationalisti-kiertoilmaus meinaa siis suomeksi rasistia.
Koska Avun lukija on fiksu, en jää kauhistelemaan oksettavaa rasismia, jota jokainen täyspäinen vastustaa. Rasismi on nimittäin neuroosi. Se on puhtausneuroosi.
Koska ihmiselle on ollut evoluutiossa hyötyä puhtaudesta, aivomme liioittelevat puhtauden vaatimusta.  Siksi neurooseissa on usein kyse puhtaudesta. Tämän takia kaikki uskonnot sisältävät pikkutarkkoja puhtaussääntöjä, jotka ulkopuolisesta tuntuvat mielipuolisilta. Uskonnot ovat nimittäin joukkoneurooseja. Monesti puhtaus- ja ruokasäännöistä on ollut toki hyötyä siinä ympäristössä, jossa pyhät kirjat on kirjoitettu.
Uskonnolinen ajattelu ei ole aivoissa eri laatikossa kuin muu logiikka. Jos ihminen ei usko jumalaan, hän uskoo aina johonkin.  Esimerkiksi vihreillä on ihan uskonnollisia ”puhtaussääntöjä”. Kun kuluttaja uskoo luomuruuan ”puhtauteen” tai lisäaineiden ”likaisuuteen”, se on tieteellistä humpuukia. Se on samanlainen puhtausneuroosi kuin rasismi.
Kun ihminen pelkää hysteerisesti ydinvoimaa, se on neuroosi siinä missä juutalaisuuden kosher-sääntö.
Mutta pelloilla on syynsä? Moni ihmettelee miksi juuri teknologinen diplomi-insinöörikansa, saksalaiset, luopuu hysteerisenä ydinvoimasta. Etelä-Euroopassa ydinvoimalat eivät tunnu haittaavan edes kiilusilmäisintä hippiä.
Veikkaan, että syynä on se, että Saksan lapset on kylmän sodan aikana peloteltu ydinsodalla. Saksahan oli nimenomaan koko ydinkilpavarustelun näyttämö.
Ajatus geneettisestä suomalaisuudesta on tietty täysin epätieteellinen. Ei ole olemassa ”puhdasta” suomalaisuutta.
Itse asiassa kauempaa tulevista geeneistä on hyötyä. Sisäsiittoisuuden vaaran voi tarkista nopeasti lukemalla 30 sekuntia seurapiiripalstoja kuninkaallisten sekoilusta. Kuninkaallisethan ovat perinteisesti serkuksia jopa itsensä kanssa.
Onneksi luonto on ratkaissut tämän niin, että ihmistä himottaa seksuaalisesti usein hieman eripigmenttinen ihminen. Toki samannäköisenkin kanssa saa lisääntyä, mutta lopputulos näyttää ja kuulostaa tämän kolumnin kirjoittajalta. Sukuni on Lapista ja toivon todella, että esiäitini ovat haksahtaneet Lapissa pyörineisiin italialaisiin ja ranskalaisiin tutkimusmatkailijoihin.
Etnonationalistit... anteeksi, lopetan söpön kiertoilmaisun käytön ja jatkan suomella. Rasistit siis pelkäävät ja haluavat neuroosillaan päähänsä järjestyksen. Kaikilla on järjettömiä pelkoja. Itse asiassa järjettömien uskomusten summa on ihmisen päässä suunnilleen vakio.
Uskonnollisuus esimerkiksi suojaa ihmistä muilta mielipuolisilta ajatuksilta. Siksi Amerikan kristityt ovat yleensä järkeviä bisnesmiehiä. Samasta syystä ateistit keksivät postmoderneja höpöteorioita ja tykkäävät abstraktista taiteesta, jossa ei ole mitään järkeä.
Miksi etnonationalismi sitten on vaarallista?
Koska neurootikko ei itse tiedä uskomuksensa hulluutta. Koska uskon vapaaseen yhteiskuntaan: jokainen menköön naimisiin ja lisääntyköön minkä näköisen ihmisen kanssa haluaa.
Kommentoi »