Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen: "Heitä itsesi susille"
Puheenaiheet
Tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen: "Heitä itsesi susille"
​Maailma muuttuu, mutta muutoksessa kannattaa olla mukana valikoidusti. Tulevaisuudentutkija Elina Hiltusen mielestä tärkeintä on itsensä ylittäminen. Hän kärsi pahasta esiintymisjännityksestä, mutta puhuu nyt ammatikseen suurille yleisöille.
19.1.2015
 |
Image

Maailma muuttuu, mutta muutoksessa kannattaa olla mukana valikoidusti. Tulevaisuudentutkija  Elina Hiltusen mielestä tärkeintä on itsensä ylittäminen. Hän kärsi pahasta esiintymisjännityksestä, mutta puhuu nyt ammatikseen suurille yleisöille. 

Älä anna periksi. ”Kukaan ei ole sitkeä puolestasi. Joko luovutat tai keksit keinot kahlata eteenpäin, mutta älä jää inttämään. Oma sitkeyteni perustuu siihen, että minun on keksittävä sijaistoimintoja kotitöille.”

Kestä kritiikki. ”Ihmisiä ärsyttää aina jokin, mutta leukaluut vahvistuvat, kun tulee turpaan. Lohduttaudun sillä, että kohderyhmä oli väärä. Joskus koen astuneeni naisena väärälle alueelle. Kun kirjoitimme mieheni kanssa kirjan teknologian tulevaisuudesta, vain minua tultiin neuvomaan.”

Ole oma hassu itsesi. ”Työssä paskantärkeydellä yritetään usein peitellä pelkoa. Uskon luonnollisuuteen. Esiinnyin eräässä seminaarissa päässäni necomimi-kissankorvat, jotka reagoivat tunnetiloihin, ja tilaisuuden järjestäjä varoitteli, että paikalla on vakavaa yleisöä. Sanoin, että sorry, en ole koskaan tavannut sellaista.”

Tee hankalia asioita. ”Mene työväenopiston hirveimmälle kurssille. Uusista asioista seuraa aina jotain ihanaa. Pääsin 15 vuotta sitten esiintymisjännityksestä improvisaatioteatterin avulla. Keväällä pidän ensimmäisen stand up -keikkani, mikä on kauheaa, mutta itsensä ylittämisestä saa parhaimmat kiksit. ”

Sano kyllä. ”Startup-maailmassa on pakko uskoa omiin tekemisiinsä. Se ei lähde siitä, että kaikki sanovat ei. Improvisaatioteatterissa vastataan aina kyllä. Muuten kohtaus loppuu siihen.”

Valitse taistelusi. ”Maailma muuttuu, mutta itse voi valita missä on mukana: kaikkien ei tarvitse lähteä avaruuteen. Yritysmaailmassa on oltava kartalla siitä, mitä tapahtuu. Itsensä kehittäminen pitää yllä elämäniloa.” ■

1 kommentti