Tukholman uudet putiikit
Matkailu
Tukholman uudet putiikit
Tukholmaan on avautunut uusia, ihania putiikkeja, joita kannattaa koluta seuraavalla reissulla kaupunkiin. Mondon Tukholma-oppaan tekijä Elna Nykänen Andersson kokosi listan parhaimmista.
Julkaistu 20.2.2015
Mondo

Poimimme Tukholman uusista putiikeista parhaat. Ota lista talteen seuraavalle reissulle.

Aesop Laadukkaista tuotteistaan ja arkkitehtonisesti uniikeista liikkeistään tunnettu kosmetiikkamerkki on nyt avannut ensimmäisen putiikkinsa Skandinaviassa (Jakobsbergsgatan 5-9). Australiassa valmistetut, usein kasvi­pohjaiset tuotteet ovat melkeinpä bonus puusta tehdyn upean sisustuksen rinnalla.

Eytys Ruotsalainen lenkkarimerkki Eytys perustettiin vasta 2013 mutta on jo nyt vakiinnuttanut asemansa maan muotipiireissä. Ensimmäinen putiikki (Luntmakargatan 15) avattiin syksyllä. Minimalistisen valkoisilta hyllyiltä löytyy paitsi merkin koko pelkistetty kenkävalikoima, myös taidekirjoja sekä helmiä valikoitujen merkkien kokoelmista – muun muassa Swatchin keräilykelloja 1980-luvulta.

Maria Nilsdotter Ruotsalainen suunnittelija Maria Nilsdotter on viime vuosina niittänyt mainetta leikkisillä koruillaan, joiden aiheet löytyvät luonnon ja mytologian maailmasta. Faneihin lukeutuu muun muassa kruununprinsessa Victoria. Nyt Nilsdotterin käsin tehtyjä koruja saa suunnittelijan omasta putiikista Stureplanin kupeessa (Sturegatan 6).

New Black 1990-luvun amerikkalaisesta pop- ja katukulttuurista inspiraationsa ammentava New Black on parissa vuodessa noussut Ruotsin hiphop-piirien lemmikiksi. Nyt kekseliäillä teksteillä ja popikonien kuvilla painettuja t-paitoja saa New Blackin omasta putiikista (Timmermansgatan 14) Söder­malmilta.

Kommentoi »