Tuulilasi

Trafin uusi pääjohtaja: ”Kyberturvallisuus tärkeää liikenteen digitalisaatiossa”

1


Trafin uusi pääjohtaja: ”Kyberturvallisuus tärkeää liikenteen digitalisaatiossa”

Trafi saa uuden pääjohtajan, kun Mia Nykopp aloittaa työssään ensi vuoden alussa.
Kuvat Trafi

”Vuosi 2018 tuo tullessaan paljon tekemistä – sekä tuttuja tehtäviä että myös täysin uutta. Asiakkaamme ja sidosryhmämme odottavat meiltä muutosvauhdissa pysymistä sekä tietenkin luotettavaa ja mahdollistavaa viranomaispalvelua jatkossakin”, Nykopp sanoo.

Digitalisaatio on jo todellisuutta koko liikennejärjestelmässä. Jakamalla tietoa keskenään viranomaiset ja yritykset mahdollistavat palveluiden parantamisen ja uusien palveluiden syntymisen. Jatkossa syntyy myös palveluketjuja, jotka perustuvat tiedon hyödyntämiseen ja asiakaslähtöisyyteen.

”Tietoturvallisuudesta on kuitenkin samalla pidettävä huolta, eli viestintäverkkojen ja kyberturvallisuuden merkitys kasvaa entisestään. Viranomaisen rooli on varmistaa, että luottamus tietoon säilyy”, Nykopp ennakoi.

Trafin palveluja kehitettäessä mietitään aina, miten palvelun voi tuottaa: voiko sen ostaa, automatisoida tai tuottaa sähköisenä palveluna. 

”Entistä tärkeämpää on viranomaisten ja toimijoiden laaja-alainen yhteistyö, sillä osaaminen löytyy usein liikenteen toimijoiden joukosta, yhteisistä verkostoista”, Nykopp sanoo.

Trafi on vuosittain saanut hoitaakseen uusia liikennealan viranomaistehtäviä. Virastoon luotetaan ja se tunnetaan aktiivisena sekä yhteistyö- ja muutoshaluisena toimijana, jossa asiantuntijuus on kunniassa. Ensi vuonna Trafi vastaanottaa useita uusia tehtäviä liittyen mm. kaupunkiraideliikennelain ja liikennepalvelulain voimaantuloon.

Valmisteilla on myös suurempi muutos tehtäväkentässä, kun liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalaa organisoidaan uudelleen. Toteutuessaan virastouudistus tulee voimaan vuoden 2019 alusta alkaen.

”Olen saanut olla monessa mukana Trafi-urani aikana, ja pääjohtajan tehtävään siirryn innolla”, kertoo Mia Nykopp.

Tällä hetkellä Mia Nykopp työskentelee Trafissa liikennejärjestelmä ja kehittäminen toimialan johtajana. Tätä ennen hän on työskennellyt monipuolisissa johto ja asiantuntijatehtävissä sekä Trafissa että sen edeltäjävirastossa Ajoneuvohallintokeskuksessa.

Julkaistu: 15.12.2017