Tuulilasi

Toyotan hybridimallit moninkertaistivat myyntinsä vaikka merkin myynti putosi rajusti

Toyotan hybridimallit moninkertaistivat myyntinsä vaikka merkin myynti putosi rajusti
Tammi–maaliskuussa Toyotan hybridimallit moninkertaistivat myyntinsä, vaikka merkin myynti putosi rajusti. Toyotan suosituin hybridi oli oli Auris, mutta Yaris ei jäänyt siitä paljoakaan.

Auris suosituin Toyota-hybridi 

Tammi-maaliskuussa Toyota oli suosituin uusi henkilöauto siitä huolimatta, että merkin autoja meni rekisteriin  48 % vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Merkin mallistossa kuitenkin hybridimallit kasvattivat tuntuvasti myyntiään.

Kun viime vuonna tammi-maaliskuussa Toyotan hybridejä rekisteröitiin 113 kappaletta, nyt rekisteröintimäärä oli 479 kappaletta. Myynnin kasvu oli 324 % . Kavua selittää osaltaan se, että Toyotan hybridimallisto on nyt laajempi kuin vuosi sitten.

Suosituin Toyotan hybridimalli ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli Auris (188 kappaletta). Mutta pikkuautoluokkaan kuuluva  Yaris ei jäänyt siitä paljoakaan ( rekisteröintimäärä 170 kappaletta). Jos määrät suhteutetaan markkinalohkojen kokoon, Yaris oli jopa Aurista suositumpi, sillä pikkuautoja myydään huomattavasti pieniä perheautoja vähemmän.

Auris-hybridin osuus koko Auris-mallisarjan myynnistä oli 23 %. Yarisin hybridit muodostivat 25  % mallisarjan ensirekisteröinneistä.

Priuksia rekisteröitiin kaikkiaan  vuoden 2013 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 121 kpl. Vuosi sitten vastaavan jakson aikana määrä oli vain 24 kappaletta.

Ruotsissa Toyota hybridimallien kärjessä

Ruotsissa uusien henkilöautojen  "ekoluokkka" (miljöbil) muodosti tammi-maaliskuussa 9,6 % kaikista uusista henkilöautoista. Miljöbil-luokkaan  sijoittuvien autojen CO2-päästöt ovat hyvin pienet, eikä polttoaineella ole merkitystä. Seuraavassa taulukossa ovat mukana vain hybridit ja sähköautot. Dieselit eivät ole taulukossa mukana.

Ruotsin "ekoluokan" kärjessä on uusi Volvo V40, jos mallisarjoja tarkastellaan ruotsalaiseen tapaan. Jos tilasto olisi tehty Suomessa, ykköspaikalla olisi Toyota Prius (353 kpl). Niin tai näin,  joka tapauksessa Toyota sijoittui kaikilla malleillaan  Ruotsissa aivan tilaston kärkipaikoille.

Toyotan hybridit Euroopan markkinoilla

"Euroopan markkinoilla Aurisin hybridiversiot ovat olleet hyvin suosittuja, ja niiden myynti on ylittänyt valmistajan odotukset. Pelkästään tammi-helmikuussa myytiin jo puolet koko vuoden 2013 alkuperäisestä myyntitavoitteesta", kertoo Toyota Auton tiedotuspäällikkö Kalle Kalaja. Hän toteaa myös, että ostajien mielenkiintoa Toyotan hybridejä kohtaan lisää sekin, että niissä on aina automaattivaihteisto.

Euroopan markkinoiden supistumisesta huolimatta Toyotan ja Lexuksen hybridiautojen myynti kasvaa. Niitä myytiin Euroopan markkinoilla vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhteensä 38 673 kappaletta. Määrä on 82,3 % enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.   Hybridimallien  myynti muodostaa  jo noin 20 % osuuden Toyotan ja Lexuksen kokonaismyynnistä Euroopassa.

Julkaistu: 10.4.2013
Kommentoi »